KONYA (AA) - Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'na direkt katılma hakkı elde ettiği İzlanda maçına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.  

Ersöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ay-yıldızlı ekibin Letonya, Hollanda ve İzlanda ile yaptığı önemli maçlarda, şehrin misafirperverliğini gösterdiğini ifade etti.  

İzlanda maçına değinerek, Türkiye'nin böyle bir sevince ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ersöz, şöyle konuştu:

"Ülkemizi saran bu mutluluğun Konya'dan olması gurur verici oldu. Hiçbir sıkıntı ve olay yaşamadan Konya'nın misafirperverliğini gösterdik. Ev sahipliği güzel bir şekilde gerçekleştirildi. Tüm Türkiye'ye ve dünyaya örnek bir organizasyon yapmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Milli takımımıza da Fransa'da başarılar diliyorum."

 

- "Milli takımın müsabaka kenti 'Konya' olsun"

 

A Milli Takım'ın, Konya'da çıktığı maçlar öncesinde şampiyona için umudunu yitirdiği bir noktada olduğuna dikkati çeken Ersöz, "Konya'daki başarılı sonuçların ardından ulusal ve uluslararası basındaki arkadaşlarda, 'Artık milli takımın müsabaka şehri Konya olsun' gibi görüşler hakim oldu. Tabii ki ileri ki durumlara göre bu kararı büyüklerimiz verecektir" ifadelerini kullandı.

Milliler, Konya'da çıktıkları 3 maçta toplam 7 puan kazandı. Letonya ile 1-1 berabere kalan ay-yıldızlı ekip, Hollanda'yı 3-0, İzlanda'yı da 1-0 yendi. 

 

- Saygı duruşu esnasında yaşananlar

 

Nalçacılılar Taraftar Derneği, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için İzlanda maçı öncesi yapılan saygı duruşu esnasında, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atanların ıslıklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

Taraftar derneğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saygı duruşunun protesto edildiği şeklindeki değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Milli takımımıza Fransa yolunu açan Konyamız karalanmak istenmektedir. Saygı duruşu esnasında stadyum genelinde büyük bir sessizlik hakimken, küçük çapta gerçekleşen protestoları önlemek maksadıyla yapılan ıslıklamalar; saygı duruşunun tamamı protesto ediliyormuş gibi gösterildi. Sosyal medyada böyle bir algı oluşturuldu. Bu durum daha önce de defalarca uygulanmaya çalışılan Konyamızı karalama kampanyalarının bir yenisinin daha hayata geçirilmeye çalışıldığı düşüncesini akıllara getirmektedir. Terörün her şeklinin karşısında olduğumuzu yineler, güzel Türkiyemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyecek her türlü oluşumun karşısında olduğumuzu tekrar tekrar belirtiriz."