KONYA (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor'un kulüp basın sözcüsü Ahmet Baydar, Mersin İdmanyurdu karşısında iyi mücadele edip, maçtan puan ya da puanlarla ayrılmak istediklerini bildirdi.

Baydar, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, 2016 yılına iyi başlayan Torku Konyaspor'un geride kalan dönemde oynadığı maçlarda yenilgi yüzü görmediğini hatırlattı.

Takım olarak artık kaybetmeyen bir ekip kimliğine bürünmeye başladıklarını belirten Baydar, şunları kaydetti:

"Bu seriyi devam ettirmek istiyoruz. Öncelikle hafta sonu deplasmanda, ligde kalma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu ile zorlu bir maça çıkacağız. Mersin ekibi karşısında iyi mücadele edip, kararlılığımızı sahaya yansıtarak maçtan puan ya da puanlarla ayrılmak istiyoruz. Takım olarak bunu yapacak güce ve kapasiteye sahibiz. İç sahadaki başarısını deplasman maçlarına da taşımaya başlayan takımımıza ve oyuncularımıza güveniyoruz"

Mersin İdmanyurdu maçı sonrasında Torku Konyaspor tarihinin önemli maçlarından birine Beşiktaş karşısında çıkacaklarını vurgulayan Baydar, şu ifadeleri kullandı:

"Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda aldığımız 2-1'lik galibiyetin rövanşını Konya'da oynayacağız. Beşiktaş karşısında alacağımız iyi bir sonuçla kupada yarı finale yükseleceğiz ve kupa hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Taraftarlarımızı ve şehri bu maçın heyecanı şimdiden sarmış durumda. Kombine kart sahiplerine öncelikli olarak satışa çıkan maçın biletlerine yoğun ilgi var. Taraftarlarımız 3 Mart Perşembe günü stadı tamamen dolduracak gibiler. İnşallah biz de onların bu ilgisine turu geçerek en iyi şekilde cevap vereceğiz. Buna inancımız tam."

Takımın lig ve kupa olmak üzere yoğun maç temposuna devam ettiğine dikkati çeken Baydar, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Mersin İdmanyurdu ve Beşiktaş maçlarının ardından ligde Trabzonspor ile kritik bir maça daha çıkacağız. Yani 8 günde 3 maç. Bu, Türk takımlarının alışık olmadığı bir tempo. Takımımızın bu alışık olmadığı maç temposundan başarıyla çıktığını görüyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemde de bu böyle devam edecek. Bugüne kadar göstermiş oldukları performanstan ve elde edilen başarılı sonuçlardan dolayı teknik heyet ve oyuncularımızı bir kez daha kutluyoruz."