KONYA (AA) - Torku Konyaspor, bu sezon ligde topladığı 26 puanla tarihindeki en iyi ilk yarı performansını yakaladı.

Bu sezon 7 galibiyet alan Torku Konyaspor, 5 beraberlik elde etti, 5 kez de yenildi. İlk yarıyı topladığı 26 puanla 7. sırada tamamlayan yeşil-beyazlılar, tarihinin en yüksek puanını almış oldu. Konya ekibi, 2007-2008 sezonunda da 25 puan toplamıştı.

Torku Konyaspor, 17 maçta; 19 gol attı, 24 gol yedi. Konya ekibi, ligin 3. haftasında Galatasaray, 9. haftasında Medipol Başakşehir ve 17. haftasında Beşiktaş'tan 4'er gol yemiş ve bu sezon ligdeki en farklı yenilgilerini almıştı.

Kulüp basın sözcüsü Ahmet Baydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımlarının 17 haftada 26 puan toplayarak, başarılı bir ilk yarı geçirdiğini söyledi.

 

- "Aynı başarıyı devam ettirmek istiyoruz"

Ligin ikinci yarısının zor geçeceğine dikkati çeken Baydar, "İkinci yarıda hem puansal hem de sıralama anlamında aynı başarıyı devam ettirebilmeyi hedefliyoruz. Bu sezon ilk yarı itibarıyla topladığımız 26 puanla lig tarihimizin en iyi ilk yarı puanını toplamış bulunmaktayız. Bu bizim için çok güzel bir durum" dedi.

Baydar, iç sahada kaybettikleri puanları, deplasmandan aldıkları puanlarla telefi ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sezonun ilk yarısı bizim adımıza güzel geçti. Sezonun ilk yarısını iyi tamamlamanın yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda da başarılı bir grafik çizdik. Kupada oynanan maçlarımızı kayıpsız kapattık. İnşallah sezonun ilk yarısında yakalanan başarı, zor geçecek 2. devre maçlarında da devam edecek. Konyaspor sezon sonunda hem puan hem de sıralama anlamında yine ilklere imza atmış olacak. Biz yönetim kurulu olarak buna inanıyoruz. Bu yolda teknik ekibimizi, futbolcularımızı ve her platformda bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da sonsuz teşekkür ediyoruz."