FIFA onaylı 10-12 yaş kategorisindeki ilk uluslararası çocuk futbol organizasyonu olan Danone Küçükler Futbol Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu Futbol Takımı, kasım ayında Brezilya’da yapılacak Dünya Kupası’nda Bursa ve Türkiye’yi temsil edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti´nden 96 takım ve 1200 sporcunun katıldığı Danone Küçükler Futbol Türkiye Şampiyonası’nda birinciliği göğüsleyen Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu oyuncuları Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Okul Müdürü Rafet Yılmaz ile teknik heyetin de katıldığı toplantıda öğrenciler yanlarında Türkiye kupasını da getirdi. Aynı zamanda Bursaspor’un pilot okulu olarak altyapıdan yetişen futbolcular Kasım ayında Brezilya’da 32 ülke takımının katılımıyla yapılacak Dünya Kupası maçlarında Bursa ve Türkiye’yi temsil edecek. Milli formayı giyecek olan Bursalı küçük kramponlar, Brezilya, Rusya ve Fas’ın da yer aldığı grupta Dünya Şampiyonluğu için ter dökecek.

Şehren her köşesini spor tesisleri ile donattıklarını hatırlatan Altepe, harcadıkları emeklerin bu tür başarılarla taçlandığını söyledi. Altepe, “Bu başarı hepsinden daha farklı. Çünkü tamamen Bursalı sporculardan oluşan bir takım milli takımı oluşturuyor. Türkiye şampiyonu olarak başarısını tescil etmiş olan çocuklarımızın Dünya Kupası maçlarından da başarıyla döneceklerine inanıyorum. Bursa ve ülkemiz için büyük önem taşıyan bu şampiyonada tüm oyuncularımıza başarılar diliyorum” dedi.