Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF ve futbol kulüplerinin stadyumlarda yaşanan şiddet olaylarına karşı birlik ve beraberlik içinde hareket etme kararı almasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, ”Şiddet olaylarının pardonu, aması yoktur” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) heyeti ve Kulüpleri Birliği Vakfı Yönetim Kurulu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret etti. Bakan Çağatay Kılıç’ın bakanlığı döneminde ilk kez gerçekleşen bu kabulde, futbola dair hem mali hem yapısal birçok önemli konu ele alındı.

MALİ KONULAR DEĞERLENDİRİLDİ

Bakanlık makamında gerçekleştirilen kabulde, Kulüpler Birliği Vakfı’nın dün gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğin üzerinde durulmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Görüşmemizde sporumuzun en önemli parçalarından biri olan futbolumuzla ilgili olarak güncel konularda, yapısal ve mali konularda, günbegün yaşadığımız farklı tecrübeleri değerlendirme şansımız oldu. Özellikle oluşturulması gereken bir kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamının çok önemli olduğu konusunda hepimizin hem fikir olduğunu görmek beni memnun etti” dedi.

Bu konuda tüm kulüplere desteklerini esirgemeyeceklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, kabulde mali konular, yapısal bir takım konular ve yasa çalışmaları konularının da gündeme geldiğini kaydetti. Ortak bir akıl ve ortak bir fikirde birleşilerek yola devam edileceğini görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Yapılan kulüpler yasası çalışmasında, kulüplerimizin çok ciddi katkısı var. Onların da açık yüreklilikle dile getirdikleri ve kendilerinin de muzdarip oldukları sorunları çözmek konusunda ortaya koymuş oldukları iradeden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"ELEKTRONİK BİLET SATIŞ RAKAMLARI 500 BİNİ GEÇTİ"

Görüşmede elektronik bilet konusunun da ele alındığını ve giderilmesi gereken bazı küçük teknik ayrıntılar konusunda fikir alışverişi yapıldığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

“Tabi ki konuyu üstlenmiş olan, açık ihaleyle elektronik biletin uygulamasını kabul etmiş olan özel kuruluşun da bu konudaki sorumluluklarını hızlı bir şekilde yerine getirmesi konusundaki çalışmaların devam ettiğini biliyoruz. Federasyonumuz ve kulüplerimizin bu noktada ciddi bir destek içinde olduğunu biliyoruz. Elektronik bilet uygulamamızın başarıya ulaşması konusunda ellerinden geleni yaptıklarını biliyorum."

Elektronik bilet satış rakamlarının 500 bini geçtiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, çalışmaların hızlı, etkili ve eksikliklerin giderilerek yapılacağını söyledi.

"ŞİDDET OLAYLARININ PARDONU, AMASI YOKTUR"

Bütün kulüplerin ortak noktada birleşerek stat içindeki olumsuz davranışları reddettiklerini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, bu müsabakaların aslında şölen havasında olması gerektiğine dikkat çekti. Bu konuda kararlı duruşlarını sürdüreceklerinin de altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim Türk futbolumuzun dünyadaki futbol camiası içerisindeki anılması gereken konular başarılarıdır. Bizim daha önceki yıllarda elde etmiş olduğumuz başarılardır. Bu başarılara yenilerini katarak hepimizin gurur duyabileceği, hepimizin onurlanacağı ay-yıldızlı formanın ve ülkemizin isminin ön planda başarılarla anılacağı bir noktaya taşımamız gerektiği konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Şiddet olaylarının, olumsuz olayların, sportmenlik dışı davranışların ‘pardon’u, ‘ama’sı olmamalıdır. Bunu hepimiz açık yüreklilikle söylemeliyiz. Her insan gibi futbolun içinde olan kişiler de sahada olsun hata yapabilirler, bu mümkündür. Hayatın her alanında hata yapılabilir ama burada önemli olan konunun hatalardan dolayı farklı noktalara taşınıp da bir şiddet unsurunun içerilmemesi gerektiğidir.”

"ÜMİT EDİYORUM Kİ GELECEKTE FUTBOLUMUZ DAHA İYİ NOKTAYA GELECEKTİR"

Müzakere sırasındaki fikir alışverişinden ve ortak paydalarda buluşmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, ”Bu şekilde yürümeye devam edersek ben inanıyorum ki Türk futbolundaki birçok konuyu çok hızlı bir şekilde çözebiliriz. Mali ve yapısal konulardaki çalışması gereken konularda biz sizlere tabii ki destek olacağız. Ümit ediyorum ki gelecekte futbolumuz çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Bunu hep beraber başaracağız, hep beraber bu yükün altında olarak geleceğe sağlam adımlarla yürüyeceğimize inanıyorum” dedi.

KULÜPLER BİRLİĞİ YASA TASARISI HAKKINDA UMUTLU KONUŞTU

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çağatay Kılıç, Kulüpler Birliği yasa tasarısı ile ilgili olarak, ”Yolumuza çok hızlı şekilde devam ediyoruz. Belli bir olgunluğa gelmiş olan taslağımız var ve birçok kulübümüzün bu taslağa katıldığı noktalar, katılmadığı noktalardan fazla. Tam olarak bir zaman vermem şu anda mümkün değil ama en kısa zaman dersem bu en kısa zamanın çok kısa bir zaman olabileceği noktasında ümidim var” değerlendirmesinde bulundu.

"KAZAKİSTAN MAÇINDA İYİ BİR ÇIKIŞ YAKALARIZ VE BU NOKTADAKİ OLUMLU HAVAYLA HEP BERABER YÜRÜRÜZ"

Bir soru üzerine de A Milli Takım’ın son Brezilya maçını değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, ay-yıldızlı takımın ortaya koyduğu performansın kimseyi mutlu etmediğini, herkesin gönlünde daha büyük başarılar arzusu olduğunu dile getirdi. Hem teknik kadronun hem futbolcuların da bu konuda çabaladığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Ümit ediyoruz ki Kazakistan maçında iyi bir çıkış yakalarız ve bu noktadaki olumlu havayla hep beraber yürürüz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fatih Terim hakkındaki açıklamalarını da değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı’dır. Kendisi bir konudaki beyanının üzerine bizim o konuda başka bir şekilde bir beyanda bulunmamız hem siyasi terbiyemiz açısından hem de Cumhurbaşkanlığı makamına karşı doğru olmaz” diye konuştu.