Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Gençler ve Büyükler Kuraş Türkiye Şampiyonası Milli Takım seçmeleri, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Geçen hafta ilimizin ev sahipliğinde düzenlenen goalball yükselme müsabakalarının ardından şimdide Gençler ve Büyükler Kuraş Türkiye Şampiyonası Milli Takım seçmelerine ev sahipliği yapıyoruz. Erkekler ve kadınlarda 35 ilden toplam 226 sporcumuzun 4 gün boyunca mücadele edeceği bu güzel şampiyonada tüm antrenör ve sporcularımıza başarılar diliyor, müsabakanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Kuraş Asbaşkanı Bünyamin Er ise, “Federasyonumuzun tarafından düzenlenen Türkiye şampiyonası, salgın hastalık nedeniyle zaman zaman ertelenmelere uğramış ancak dün itibariyle Karaman’da şampiyonaya başlamış bulunmaktayız. Kuraş sporu 3 bin yıllık bir tarihe sahiptir. Yani Türk sporudur. O yüzden bizlerde kuraşa karşı bir özen ve itina gösteriyoruz. Uluslararası Kuraş Birliği ve Avrupa Kuraş Birliği bizleri Türkiye’de 2 yıldır yaptığımız faaliyetleri çok dikkatli bir şekilde izlemektedir. Kısacası ülkemizde ki bu gelişmeler gerçekten Dünya Kuraş aktivitesinin çok önünde bir durumdadır. O bakımdan da Uluslararası Kuraş Federasyonu bizi özellikle değerlendirmekte ve faydalı bir çalışma yaptığımız görmektedir. Burası ayrıca Uluslararası müsabakaların milli takımlarının seçmesi vasfını da taşımaktadır. Sporcularımızda dün başlayan şampiyonada bu işi ne kadar ciddi bir şekilde yaptıklarını ortaya koydukları performansla gösterdiler. Pazar günü tamamlanacak şampiyonada tüm antrenör ve sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından başlayan şampiyonada genç kadınlar 70 kilo final müsabakası yapıldı. Karaman Vali Yardımcısı Kamuran Mustafa Ballı’nın da izlediği final karşılaşmasının kazananı Sakarya’dan Feryat Gönültaş oldu.

Genç kadınlar 70 kilo kategorisinde dereceye giren sporculara madalyaları ise Karaman Vali Yardımcısı Kamuran Mustafa Ballı, Kuraş Asbaşkanı Bünyamin Er ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek tarafından verildi.

Gençler ve Büyükler Kuraş Türkiye Şampiyonası Milli Takım seçmeleri, Cumartesi günü büyükler kategorisinde yapılacak müsabakalarla devam edecek.