Kütahya’da gerçekleştirilen bisiklet yarışlarında Karamanı temsil eden Gençlik ve Spor Kulübü ile Performans Spor Kulübü sporcuları elde ettikleri derecelerle haklı sevincin gururunu yaşattılar. Karaman’ın altın pedalları 1 takım ikinciliği, 1 ferdi birincilik ve 1 ferdi ikincilik ile Karamana dönme başarısı gösterdiler. İlk gün yapılan 54 kilometrelik bisiklet yarışında Karaman sporcusu Semra Yetiş 1:42:33 lük derecesi ile 2. olarak tamamladı. 1.liği Sakarya Telekom Spordan Merve Değirmencioğlu, 3.lüğü ise yine Sakarya Telekom Spordan Ayşenur Turgut elde etti. Fakat yarışmalara çok iyi konsantre olan Karaman sporcusu Semra Yetiş, ikinci gün yapılan yarışlarda rakiplerini rahat bir şekilde geçerek 1.liğe uzanmayı bildi.

Genç Bayanlarda takım olarak 2.liği kazanan Karaman ekibi, 1.liği şanssız bir şekilde Alanya Doğa Sporları Kulübüne kaptırdı. Genç Bayanlarda takım olarak 3.lüğü ise Yeşil Giresun Spor Kulübü elde etti. Ayrıca büyük bayan bisiklet takımımız Sakarya Telekom Sporun önünde 2. olarak büyük bir başarıya imza atmasını bildi.

Her yarıştan derece ile döndüklerini belirten Bisiklet İl Temsilcisi Barış Ünlü;” Her yarışa katılmaya çalışıyoruz. Önümüzde zorlu bir yarış takvimi var. Sporcularımız ara vermeden bir sonraki yarışlara hazırlanıyorlar. Hafta sonu MTB yarışları için Sakarya ilinde olacağız ve Semra Yetiş orada olimpiyat puanları için yarışacak” diye konuştu.

Başarıdan başarıya koştuğumuz bisiklette hedeflerinin her geçen gün büyüttüklerini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Her zaman belirttiğim gibi Avrupa’da ses getirecek bir takıma sahibiz. Planlı bir şekilde alt yapımızı sağlam tutarak ilerlemeye devam ediyoruz. Bisiklet branşında 2016 olimpiyat hedefimiz devam etmekle beraber, 2020 ve 2024 olimpiyat hedeflerine ulaşmaya çalışacak bir takımı hazırlamış bulunmaktayız. Ekip olarak hedefimize ulaşmak için özverili bir şekilde çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İnanıyorum ki Karaman bisikleti çok kısa süre içerisinde uluslararası bir kimlik kazanacaktır. Bu konuda bisiklet takımıza güveniyorum. Hafta sonu yapılacak olan Sakarya MTB CUP yarışlarında da Semra Yetiş’in Uluslararası bir madalyayı bize kazandıracağına inanıyorum. Tüm ekibimize başarılar diliyorum.” dedi.