Karaman’ı bu sezon Oturarak Voleybol Süper Lig’inde temsil edecek Gençlik ve Spor Kulübü, İl Özel İdare Spor Kulübü ve Karaman Belediye Spor Kulübü oturarak voleybol takımları elde ettikleri başarılarla ilklere imza atmaya devam ediyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Ankara’da online olarak gerçekleştirilen 2020-2021 sezonu fikstür çekimi sonrası Oturarak Voleybol Süper Lig’i B grubunda mücadele edecek Karaman ekipleri, Mart ayında başlatılması planlanan Süper Lig’de deplasmanlı lig usulüne göre mücadele verecek.

Karaman’ın Oturarak Voleybol’da bir marka haline geldiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, göstermiş oldukları başarılardan dolayı tüm sporcular tebrik ederek, yeni sezon öncesi tüm kulüp ve sporculara başarılar diledi.

Karaman’ı temsil edecek takımlar hakkında da bilgi veren Bebek, ” Gençlik ve Spor Kulübümüz, Türkiye’de oturarak voleybol ligi kurulduğundan bu yana ilimizi en iyi şekilde temsil eden takımlarımızdan bir tanesi. Bu yılda genç sporculardan oluşturduğu kadrosu ile mücadelesine en iyi şekilde devam edecek. İl Özel İdare Spor Kulübümüz ise, 2018-2019 sezonun da oturarak voleybol birinci liginde şampiyon olarak süper lige yükselme başarısı gösterdi. 2019-2020 sezonunda ise süper ligi Türkiye ikincisi olarak tamamladı. Kadrosunda 3 milli sporcusu bulunan kulübümüz, Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na da katılmaya hak kazanarak ilimizi ve ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek. Bir diğer kulübümüz Karaman Belediyespor Kulübümüz ise, ilk olarak 2019-2020 sezonunda oturarak voleybol 1. Lig’inde ilimizi temsil etti. Burada gösterdiği başarılı performans sonunda grubunda birinci olarak, süper lige yükseldi. Bu yılda ilimizi süper ligde temsil edecek.”

Karaman ekiplerinin Süper Lig B grubu fikstürü ise şöyle;

Karaman Belediyesi SK-Fethiye Gençlik ve SK

Karaman İl Özel İdaresi SK-Konya Engelliler

Karaman Gençlik ve SK-BAY