Bursaspor, 12 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig’de rakip fileleri 21 kez havalandırarak, ligin en golcü ekibi olmayı başardı. Ayrıca yeşil-beyazlılar, 10 averajıyla bu kategoride de zirvede yer alıyor.

Geçtiğimiz sezon yaşanan hayal kırıklığının ardından bu sezon köklü bir değişiklik yapan yeşil-beyazlılar, oynadığı futbolla taraftarlarını mest etmeye devam ediyor. Teknik Direktör Şenol Güneş’in hücum futbolu oynatmasının ardından golcü bir kimliğe bürünen yeşil-beyazlılar, 12 haftada 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 19 puan topladı.

LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI

12 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig’de rakip fileleri 21 kez havalandıran yeşil-beyazlılar, ligin en golcü takımı konumunda bulunuyor. Bursaspor’u, 20 golle Trabzonspor, 19 golle Kasımpaşa ve Beşiktaş, 18 golle Mersin İdmanyurdu takip ediyor. Fenerbahçe geride kalan 12 haftada fileleri 17 kez havalandırırken, Galatasaray ise 15 golde kaldı. Ligin en az gol atan takımı ise, 10’ar golle Balıkesirspor ve Çaykur Rizespor oldu. Bu takımları 12’şer gollü Torku Konyaspor ve Sivasspor takip etti.

EN İYİ AVERAJA SAHİP TAKIM

Yeşil-beyazlılar, ligin en golcü takımı dışında en iyi averaja sahip olan ekibi sıralamasında da ilk sırada yer alıyor. 12 haftada 10 averajla zirvede yer alan Timsah’ı, 9 averajla İstanbul Başakşehir, 8 averajla Beşiktaş, 5 averajla Fenerbahçe takip ediyor. Trabzonspor’un 12 haftada 3, Galatasaray’ın ise 0 averajı bulunuyor. Ligin en kötü averajına sahip takım ise -17 ile Balıkesirspor oldu. Bu takımı -9 ile Çaykur Rizespor, -6 ile Sivasspor takip etti.

EN AZ GOL YİYEN TAKIM İSTANBUL BAŞAKŞEHİR

Ayrıca 12 haftada ligin en az gol yiyen takım sıralamasında ise İstanbul Başakşehir birinci sırada yer aldı. Avcı’nın öğrencileri 12 haftada sadece 5 kez kalesinde gol gördü. Başakşehir’in 10 golle Torku Konyaspor, 11’er golle Bursaspor ile Beşiktaş, 12 golle Fenerbahçe takip ediyor. Ligin en çok gol yiyen takımı ise 27 golle Balıkesirspor oldu. Bu takımı 21 golle Kasımpaşa, 19 golle Eskişehirspor ile Çaykur Rizespor, 18 golle Sivasspor takip etti.