Karaman’da Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve Gençlik ve spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike firması tarafından organize edilen 2014-2015 sezonu Liseler arası Nike Halı Saha Ligi Futbol Turnuvası İbn - i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi B takımı ile Spor Lisesi A takımı arasında oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi.

22 Nisan-06 Mayıs 2015 tarihleri arasında Özen Halı Sahada 61 takım, 610 sporcuyla 118 maç oynanan turnuva fairplay oyun kuralları çerçevesinde gerçekleşti. 2013-2014 sezonu liseler arası turnuvada 21 takımın mücadelesine sahne olan liseler arası Nike Halı Saha Ligi, 2014-2015 sezonunda 61 okulun katılımı ile Karaman’da bir ilke imza attı. Toplam 610 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği turnuvada toplam 118 maç oynandı.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın da yerinde izlediği liseler arası Nike halı saha ligi final müsabakası İbn - i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi B takımı ile Spor Lisesi A takımı arasında oynandı. Heyecanlı ve çekişmeli geçen mücadelenin ardından rakibini 3-0’lık net bir skorla geçen İbn - i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi B takımı 2014-2015 Liseler Arası Nike Halı Ligi Karaman şampiyonu olan takım oldu. Karaman birincisi olan İbn - i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi B takımı Türkiye finallerinde Karamanı temsil etme hakkı elde eden takım oldu.

Yapılan müsabakaların ardında dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Merkez Hakem İl Kurulu Başkanı Hüseyin Kaya tarafından verildi.

Turnuva hakkında açıklama yapan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Rekor bir katılımla bu organizasyonu tamamladık. Yapılan bu turnuvada, yetenekli oyuncular tespit edilerek Karaman futboluna kazandırmayı amaçlıyoruz. Dostluğun ve centilmenliğin ön planda olan bu turnuvada emeği geçenlere teşekkür ederim. Yapılacak Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecek takımımıza şimdiden başarılar diliyorum." dedi.