Tekvando Poomsae Milli Takımı'nda 4 kez dünya şampiyonluğu olan Mustafa Yılmaz'ın kızı olan Elif Aybüke Yılmaz (23), 4 yaşında tekvando ile tanıştıktan sonra babasını örnek alarak dünya şampiyonu olmayı hedefledi. Milli sporcu 29 Eylül - 2 Ekim arasında Peru'nun başkenti Lima'da yapılan 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası'na katıldı. Şampiyonaya Türkiye'den 36 kişilik kafileyle giden Elif Aybüke, 18 - 30 yaş bayan kategorisinde altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda 4. sınıf öğrencisi olan Elif Aybüke, kazandığı madalyayı 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde F-16'ların attığı bombayla şehit düşen sınıf arkadaşı Muhammet Yalçın ve ailesine armağan etti.

"ONLAR BENİM AİLEM"
Dünya şampiyonu olduktan sonra gözyaşlarını tutamayan milli sporcu, sırtında taşıdığı Türk bayrağıyla selam durdu. 15 Temmuz şehitlerini unutmayacağını belirten Yılmaz, "19 yıldır verdiğim emeklerin karşılığını aldım. Türk bayrağınıdünya şampiyonluğuyla dalgalandırdığım için çok mutluyum. 15 Temmuz şehidi Muhammet sınıf arkadaşımdı. Pozitif enerjisiyle her zaman moral kaynağım oldu. Spor aşığı ve sporun her alanında yer alırdı. Maça çıkarken o hep aklımdaydı. Madalyamı, annem ve babam olarak gördüğüm Muhammet'in ailesine armağan ediyorum. Amacım onların yüzünü güldürebilmekti. Muhammet'in bize bıraktığı emanet olan ailesinin mutluluğu için her zaman daha fazla çalışacağız" diye konuştu.

"GURUR DUYDUK"
Demokrasi şehidi Muhammet Yalçın'ın ablası Kader Yalçın, turnuva sonrasında kendilerini arayan Elif Aybüke'nin telefonu sonrasında gözyaşlarını tutamadıklarını söyledi. Yalçın, "Elif, Muhammet'in şehit olmasından sonra hep yanımızdaydı. Dünya şampiyonu olduktan sonra da bizi arayıp, kazandığı madalyayı Muhammet ve bizlere armağan ettiğini söyledi. Kendisiyle gurur duyduk. Bizi çok mutlu etti" dedi.

BABASIYLA KONUŞUYORDU
Yalçın, darbe girişiminin olduğu akşam Külliye yakınlarında babasıyla cep telefonuyla görüşürken FETÖ'cü pilotların attığı bombalarla şehit oldu. Yalçın'ın yere yığıldığı o anın görüntüleri demokrasi sevdalısı milyonları yasa boğmuştu.