MADRİD (AA) - İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 26. haftasında oynanan Madrid derbisini, deplasmanda Real Madrid'i 1-0 yenen Atletico Madrid kazandı.

Atletico'ya 3 puanı getiren galibiyet golü 53. dakikada Antoine Griezmann kaydetti. Filipe Luis'in hazırladığı pozisyonda topu ağlara gönderen Griezmann, Atletico'ya tarihi bir galibiyet kazandırdı.

Son 3 sezondur Santiago Bernabeu Stadı'ndaki lig maçlarında Real Madrid'i yenen Atletico Madrid, bu özelliğiyle bir ilke imza attı.

Bu arada Real Madrid'in başında La Liga'da 8. maçına çıkan teknik direktör Zinedine Zidane, 5 galibiyet ve 2 beraberlikten sonra ilk yenilgisini yaşadı. Zidane yönetiminde Real Madrid, bu zamana kadar Santiago Bernabeu'da oynadığı maçlarda farklı galibiyetler almıştı.

"Florentino istifa"

Öte yandan Real Madridli taraftar, karşılaşmanın ikinci yarısında sık sık, "Florentino istifa" tezahüratları yaparak, kulüp başkanı Florentino Perez'i istifaya çağırdı. Santiago Bernabeu'daki taraftarlar 57. dakikada oyundan alınan James Rodriguez'i de ıslıkladı.

İspanyol basınında derbi maçla ilgili olarak, "Atletico Madrid, Real Madrid ile olan puan farkını 4'e çıkartmanın yanı sıra ezeli rakibini kurumsal bir krizin içine attı. Real Madrid'de sorunun gönderilen teknik direktör Rafael Benitez olmadığı bu maçta görüldü" yorumları yapıldı.

Muhabir: Şenhan Bolelli