Madrid’de geçen hafta sonu taraftarlar arasında çıkan ve 1 kişinin ölümüne sebep olan olaylar sonrası tutuklanan taraftarlardan 21’i şartlı tahliye edildi.

Geçen hafta sonu oynanan Atletico Madrid - Deportivo La Coruna maçı öncesi 1 kişinin ölümüne ve 12 kişinin yaralanmasına sebep olan olaylar sonrası tutuklu olan 21 taraftar şartlı tahliye edildi.

Madrid 34 numaralı mahkemenin hakimi, ayda 2 kez mahkemeye gidip kimlik tespitinde bulunma şartıyla 21 taraftarı serbest bırakma kararı aldı. Konuk ekip Deportivolu 43 yaşındaki bir taraftarın ölümüne ve 12 kişinin de yaralanmasına neden olan kavganın ardından 12 Deportivo taraftarı, 6 Atletico Madrid taraftarı, 2 Rayo Vallecano taraftarı ve 1 Alcocorn taraftarı gözaltına alınmıştı.

Atletico Madrid ve Deportivo arasında oynanacak lig maçı öncesi iki taraftar arasında çıkan kavgada darp edildikten sonra nehre atılan ve daha sonra hastanede hayatını kaybeden, ‘Jimmy’ lakaplı 43 yaşındaki konuk ekip taraftarının cenazesi Coruna’ya gönderildi. Jimmy’nin, Madrid’de yapılan otopsi sonrasında ölüm nedeninin, başına aldığı darbeye bağlı olduğu ve nehre atılmadan önce hayatını kaybettiği bildirildi. Jimmy’nin cenaze töreninin yarın olacağı belirtildi.

Öte yandan Atletico Madrid Kulübü’nün yaptığı açıklamada, kendi taraftar grubu olan ve kavgada yer alan ‘Frente Atletico’ isimli grubun Vicento Calderon Stadı’na bir daha alınmaması için gerekli girişimlerde bulunulduğu belirtildi.