Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte spor sevgisi olan her çocuğun rahatlıkla erişebildiği mahalle futbolunun heyecan ve saflığını 23 Nisan ruhu ile birleştirerek bütün ülke çocuklarına yayma amacıyla başlattığı 23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' etkinliği Karaman’da çeyrek final maçlarıyla devam ediyor.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde 15 takımın mücadele ettiği turnuvada maçlar, 7 asil ve 4 yedek sporcu olmak üzere 20'şer dakika ve 2 devreli şekilde gerçekleşiyor. Turnuva sonunda birinci olan takımlar 15-20 Mart tarihinde Adana’da düzenlenecek grup maçlarında Karaman’ı temsil edecek.

23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' etkinliği 28 Şubat Pazartesi günü oynanacak yarı final maçlarıyla devam edecek.

Final karşılaşmalarının TBMM'de yapılmasının planlandığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “"11-13 yaş grubu sporcuların katılım sağladığı “Mahallede Maç Var” turnuvası Karaman'da çok güzel bir atmosferde başladı. Spor sevgisinin aşılanması ve tabana yayılması noktasında önemli bir etkinlik. Bu önemli etkinliğe katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Çeyrek final karşılaşmalarında alınan sonuçlar ise şöyle;

100. Yıl Ortaokulu 1-0 1453 Karaman Gençlik Ve Spor

Karaman Yıldızları 3-1 Mümine Hatun Ortaokulu

Karaman Union 2-1 Toki Ortaokulu

Karaman Kartalları 7-0 Doğan Gençlik Spor