Ziraat Türkiye Kupası B Grubu’nda oynanan Manisa derbisinde, Akhisar Belediyespor Manisa 19 Mayıs Stadı’nda PTT 1. Lig temsilcilerinden Manisaspor’u konuk etti. Son dakikaları gol düellosu şeklinde geçen maçı Akhisar Belediyespor 3-2 kazanmayı başardı.

6 yıl aradan sonra Manisa derbisinde karşı karşıya gelen Akhisar Belediyespor ile Manisaspor maçı olaylı bitti. Son dakikası karşılıklı gollerle geçen maçta kazanan taraf yeşil-siyahlı takım oldu. Maç sırasında ve sonrasında Manisasporlu taraftarlar sahaya çok sayıda patlayıcı madde ve koltuk fırlattı. Hakem ve Akhisar Belediyesporlu oyuncular güvenlik koridoruyla soyunma odasına gitti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustara Reşit Akçay, maçtan çok tribünlerde yaşanan olaylara değindi. İlk olarak maçı değerlendiren Akçay, “Güzel bir maç oldu. Her iki taraf da maçı istedi. Gel gitleri olan bir maçtı. Son bölümde biz sahneye çıktık. Hem Akhisar’ı hem rakibi kutluyorum. Hataları fazla olan bir maçtı. Gollerin gelişi hatalara bağlı olarak gelişti ama yinede seyri ve mücadelesi yüksek olduğunu düşünüyorum" dedi.

Maçta yaşanan taraftar olayları hakkında da konuşan Akçay, “Ambiyans bizim dışımızdaki, sahadaki oyuncuların dışında fazla gerilimliydi. Bunun bir an önce sonlanması gerekiyor. Çünkü aynı tavanın balıklarıyız. Yani birbirimizi bu kadar ağır şekilde ve değişik hava ve ambiyansla karşılamak oldukça rahatsız edici. Türkiye’de bir maçı seyretmek ve ondan zevk almayı öğrenmeliyiz. Klasik ve geleneksel davranışlardan uzaklaşmayı hatırlamamız gerekiyor bence. Akhisar ikinci yarıda 1-0’lık galibiyetini sürdürürken rolantiye aldık. Fakat hatalı golden sonra 1-1’e ulaştıktan sonra biz bir süre maçı unuttuk ve daha sonra tekrar maçı hatırlayarak galibiyete ulaştık. Zaman zaman bu tür geri düşüşler olabilir. Oyuncu algısı kupa maçlarını farklı algılayabiliyor" ifadelerini kullandı.

MANİSASPOR CEPHESİ

Sahada iki takımın güzel bir dostluk mücadelesi verdiğini kaydeden Manisaspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu, mağlup oldukları için üzgün olduklarını vurguladı. Mutlu, “Son derece çekişmeli güzel maç oynandı. İyi de oynadık. Doğru dürüst pozisyon vermeden gol yedik. Akhisar Belediyespor’un deneyimi mi yoksa bizim deneyimsizliğimizden mi kaynaklandı bilemiyorum. Son dakikalarda yediğimiz gol ile mağlup olduk. Bu maçı da kazanmak istiyorduk ama bizim için önemli olan lig tabii. Pazar günkü Samsunspor maçı çok önemli. Belki bugün maçı kaybettik ama taraftarı kazandık. Taraftarımızı her zaman arkamızda görmek istiyoruz” dedi.