Geçmiş dönemdeki oyuncularına paralarını ödeyemediği için transfer yasağı bulunan G. Manisaspor’da 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği çağrısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Teknik Direktör Taner Taşkın, "Transfer yasağını kaldırmak için büyük bir para lazım değil. Şu anda 6 trilyon gibi gözüküyor ama bu çok cüzi rakamlara 300-500 milyar sadece bazı avukatlara bazı oyunculara ufak paralar verilerek çözülebilecek şeyler. Bunun mücadelesini nasıl verebiliriz konusunda siyasilerimize iş düşüyor. Şu an 3 gün kaldı" dedi.

G. Manisaspor’un son zamanlarda yaşadığı kötü gidişatı durdurmak ve çözüm bulmak amacıyla 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği tarafından yapılan çağrıyla siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cumhuriyet Meydanında toplandı. Taraftarın marşlar ve sloganlarla toplandığı meydanda Manisasporlu futbolcular da toplantıya katılarak taraftarlara destek verdi. Toplantıda konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, geçmiş dönemde Manisaspor’dan paralarını alamayan futbolcuların avukatlarıyla olumlu görüşmeler yaptığını belirterek, "Benim bazı çabalarım oldu. Eski giden oyuncuların yasakları vardı. O oyuncularla ilgili çok güzel konuşmalarımız oldu. Avukatlarıyla görüştüm. Aslında bu transfer yasağı kaldırılabilir. 11 puan düşmek demek değil. Daha 15 maç var. Transfer yasağını kaldırmak için büyük bir para lazım değil. Şu anda 6 trilyon gibi gözüküyor ama bu çok cüzi rakamlara 300-500 milyar sadece bazı avukatlara bazı oyunculara ufak paralar verilerek çözülebilecek şeyler. Bunun mücadelesini nasıl verebiliriz konusunda siyasilerimize iş düşüyor. Şu an 3 gün kaldı. Çok hızlı hareket edilebilirse... Çünkü avukatlar da şunu biliyor: Eğer bu takım düşerse 2. lige düştüğümüz zaman bütçe 2 trilyon lira. TFF liginde bu takım kaldığı zaman bütçe 20 trilyon lira. Arada 10 katı gibi bir fark var. Eğer takım düşerse bu bütçenin hiç bir alacağa yetmeyeceğini onlar da biliyor. Onlar da bize yardımcı olacakları sözünü verdiler. Bizim burada içimizden bir tane babayiğit çıkacak ve diyecek ki ’Evet kardeşim ben bu süreci idare edeceğim.’ Belki şimdi şöyle bir korku var; ’Acaba ben girsem şu an alsam paramı verse ya seçilmezsem’ korkusu var. Ama ben biliyorum ki bu topluluk o babayiğide destek verecektir diye düşünüyorum" dedi.

"Deplasmanda otel paramız ödenmemişti"

Samsunspor maçı deplasmanında son ana kadar otel paralarının ödenemediğini söyleyen Taşkın, "Deplasmana giderken inanın otele girdik hala paramız ödenmemişti. Son dakika paramız geldi. Hala oyuncu grubu teknik heyet olarak otel parası ödenecek mi sıkıntı yaşayacak mıyız diye düşündük orada. Oyuncular gittiği zaman çok karakterli bir oyun gösterdiler. Oradaki Samsunspor seyircisinin maçtan sonra Manisaspor oyuncusunu çağırması, maçtan sonra basın mensuplarının takımla ilgili övgüler vermesi onların gerçek karakterlerini ortaya koydu. Onlara gerçekten teşekkür ediyorum. Bu saatten sonra eğer çok hızlı hareket edilirse çarşamba gününe kadar buraya iskelet kadromuza 5-6 tane oyuncuyu sokabiliriz. Ama burada bütün dargınlıkları bütün küskünlükleri kenara bırakmamız gerekiyor. Burada Manisa Büyükşehir Belediyesi var, 2 tane ilçe belediyemiz var. Manisa Organize Sanayi Bölgesi var. Bu paralar komik paralar. Eğer bugün burada tek başına Samsun Valisi 2 trilyon 600’ü transfer yasağını kaldırıp oyunculara bizim maçımıza çıkmadan evvel para verebiliyorsa Manisa ufak bir şehir değil. Bunu yapabiliriz. Bizi ölmeden mezara koymasın kimse. Ölmeden mezara sokuyorlar bizi. Eğer transferler açılmazsa da elimizdeki kadroyla da sonuna kadar mücadele ederiz" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Manisasporlu Hüseyin Tok ise, "Biz sahada gereken mücadeleyi veriyoruz. Taraftarlarımız da bize destek veriyorlar. Önümüzde bir kongre süreci var. İnşallah Manisaspor için hayırlısı olur. Bu da bir başlangıç olur. Herkesin destek vermesi lazım" dedi.

Manisaspor’un tek başına bu süreci atlatamayacağını söyleyen Manisasporlu Slavko Perovic, Manisalılara birlik beraberlik çağrısı yaparak "İnşallah aranızdan birisi çıkar da bize yardım eder. Protesto yapmak istemiyoruz. Protesto yapmak bu şehir için utanç verici. Biz buraya para konuşmaya da gelmedik. Aranızdan birisi çıkıp bize yardım etmesi lazım. Bu tek başına olacak bir şey değil. Hepinizin yardım etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Toplantıyı düzenleyen 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Ve Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çakıcı ise Manisaspor’a her koşulda destek olduklarını ancak Manisa’da siyaset dışı bir yönetimin Manisaspor’a talip olması gerektiğini vurguladı. Çakıcı, "Yağmur çamur demeden mücadele ettik. Bütün il başkanlarım bize bu konuda sonsuza kadar destek verdiler. Taraftarlar olarak bütün deplasmanlara gitmemizi, bir noktaya kadar gelmemizi sağladılar. Ama Valim neredesiniz? Bu şehrin mülki amiri validir. Bugüne kadar bu konuda neden bir şey yapmadınız? Sadece ’bu kulübe 9 milyon TL para girdi’ demekle bu işler olmuyor. Nerede bu 9 milyon TL? Nasıl verildi? Bir 9 milyon TL daha nasıl buluruz buna bakmamız lazım. Bu şehirde hiç bir oda başkanı ’Ben Manisaspor dışında başka bir şey düşünüyorum’ diyemez. Borsa başkanları, sanayi odası başkanları, ticaret odası başkanları bu iş siyaset işi değildir. Biz Manisaspor’da siyaseti kabul etmiyoruz. Siyaset dışında birisinin Manisaspor’a gelmesini istiyoruz. Manisaspor çocuk oyuncağı değildir. Manisa’ya sahip çıkacak bir başkan adayı istiyoruz" diye konuştu.

"Bu şehirden bugün 1 saat içerisinde 100 trilyon para toplanır"

Manisaspor için Manisa’dan çok kolaylıkla para toplanabileceğini ancak Manisalıların destek vermediğini sözlerine ekleyen Çakıcı, "80 trilyon kasamda var demesini biliyorlar. Birisi diyor ’Ben 5 trilyondan aşağısıyla gezmem’ Nerede bu paralar? Çıkarın paraları. Kimse almayacak paranızı. Manisaspor’a bu şehirden bugün 1 saat içerisinde 100 trilyon para toplanır. Buna eminim bu kadar zengini var. Ama parayı bu kadar seven bir şehir de ben görmedim. Vergi borcu 10 milyon lira, SGK borcu 3 milyon lira, 285 milyon vergiye 2 ayda bir 100 milyon da SGK’ya 385, altyapı, deplasmanı, otel masrafıyla 450 milyon lira gideri var bu kulübün. Bu şehirde bu 450 milyonu verebilecek büyükşehir belediyemiz iki de ilçe belediyemiz var. Personelin parası ödenmiyorsa belediyelere bölüştürürüz. Hiç kimse salağa yatmasın. Herkes akıllı zeki ama herkes salağa yatıyor. Özellikle Manisa Organize Sanayi Bölgesi; 220 küsür fabrikası var. 16 yıldır bir şirkette çalışıyorum 25 yıldır sanayideyim. Atıksu için firmaya 250 milyon fatura kesiliyor. Neden Manisaspor için kesmiyorsunuz? Bütün siyasi partilerin bir araya gelip bunu sorgulamasını istiyorum. Kongre kararı alındı ama taraftarın büyük baskısıyla. Geç kalındı. 11 Şubat kongre bizim hiç bir işimize yaramaz. Bizim şuradaki 3 günlük süreci iyi değerlendirmemiz lazım. İş adamlarının ortaya çıkması lazım. Aday olan arkadaşların da ’3 milyon lira, 5 milyon lira veriyorum’ demesi lazım. 300 bin lirayla, 500 bin lirayla bu iş olmaz. Bu kulübü 3 milyon lirası olan herkes kurtarır" diye konuştu.

Toplantının ardından taraftarlar olaysız şekilde dağıldı

Manisa Cumhuriyet Meydanında düzenlenen toplantıya AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, G. Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Ve Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çakıcı, Manisasporlu futbolcular, Göktuğ Bakırbaş, Slavko Perovic, Hüseyin Tok, Nikola Mikic, Uğur Pamuk, Alper Önal, Timur Karagülmez, Ömer Buğdaycı, Deniz Çörtlen, Kağan Miray Bağış ve çok sayıda taraftar katıldı.