Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları, Karaman’da 5-18 yaş arası çocuk ve gencin yoğun ilgisi eşliğinde devam ediyor. Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan yaz spor okullarında 21 farklı spor branşında ücretsiz eğitim alma imkanı bulan öğrenciler, katılmak istedikleri branşlara ücretsiz kayıt yaptırarak yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirme fırsatı buluyor. Geçen yıl halter branşında başlatılan ve Ermenek ilçesinde atletizm branşında devam eden antrenman öncesi kitap okuma uygulamasına bu yıl basketbol branşında uygulanan antrenman öncesi matematik egzersizleri de eklenerek öğrencilerin eğlenceli bir ortamda matematik bilgilerini pekiştirmelerini sağlanıyor. Karaman’da antrenman öncesi matematik egzersizi yaparak bir ilke imza atan öğrenciler hem matematik bilgilerini taze tutarak bilgilerini güçlendiriyorlar hem de matematik dersinin eğlenceli bir şekilde öğrenilebileceğini ortaya koyuyor.

Öğrencilerin antrenman öncesi yapılan matematik egzersizi uygulamasını çok sevdiğini belirten basketbol antrenörü Aydın Çertel, ailelerinde uygulamadan memnun kaldıklarını ifade etti. Amacının öğrencilerin matematik bilgilerini taze tutup güçlendirmek olduğunu belirten Çertel, sözlerine şöyle devam etti.

“Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılan yaz spor okullarımıza öğrencilerimiz çok büyük ilgi gösterdiler. Basketbol branşında diğer basketbol antrenörü arkadaşımızla birlikte iki farklı salonda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuanda basketbol branşına kayıtlı 425 öğrencimiz var. Antrenmanlarımıza ilk olarak basketbolun temel teknikleri öğreterek başlıyoruz. Basketbolun yanı sıra eğitsel oyunlarla çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tabii antrenmanlara katılan çocuklarımızın hepsi basketbolda ilerleyecek diye bir durum yok. Yetenekli öğrencilerimize lisans çıkararak kulüp takımlarımıza yönlendiriyoruz, diğer çocuklarımızı ise yetenekleri doğrultusunda diğer branşlarımıza yönlendirerek spor hayatlarına devam etmesini sağlıyoruz. Belki de ilerde bu çocuklarımız iyi birer basketbol seyircisi, hakemi, antrenörü, yöneticisi veya çocuğunu basketbol antrenmanına getiren iyi bir sporcu velisi olacaktırlar” diye konuştu.

“Antrenmandan Önce 15 Dakika Matematik Egzersizi Yapıyoruz”

226 öğrenciyle 4 grupta çalışmalarına devam ettiğini belirten Çertel, “Antrenmanlarımıza başlamadan mutlaka en az 15 dakika matematik egzersizleri yapıyoruz. Antrenmandan önce dört işlem problemleri sorarak çocuklarımızın kağıt, kalem kullanmadan zihinden problem çözmelerini istiyorum. Bu sayede çocuklarımız hem matematik bilgilerini taze tutarak bilgilerini güçlendiriyorlar hem de kağıt kalemsiz çözüm bulmaya çalışırken soyut zekalarını geliştiriyorlar” dedi.

İl Spor Merkezlerine gelen yoğun talebi çocuklar için daha iyi bir fırsata dönüştürmek istediklerini belirten Spor İl Müdürü Hayat Kısacık ise, "Spor yapmanın yanı sıra çocuklarımıza antrenman öncesi farklı etkinlikler düzenleyerek çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Çocuklarını izlemeye gelen ailelerimizde uygulamalardan oldukça memnun. Çocuklarının güvenli bir ortamda spor yaptıklarını gördükleri için çocuklarını antrenman salonlarında bırakarak günlük işlerini rahatlıkla yapabiliyorlar. İnşallah bu tür uygulamalarımızı tüm branşlarımıza yayarak çocuklarımızın gelişimine en iyi şekilde katkı sağlamak istiyoruz.”