SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'da, Gençlerbirliği deplasmanından alınan 3 puanın sevinci yaşanıyor.

Bu sezon lige iyi başlayamayan ve alt sıralarından kurtulamayan kırmızı-beyazlı ekipte, zorlu Gençlerbirliği deplasmanının 1-0'lık skorla geçilmesi moralleri yerine getirdi.

Bu sezon deplasmanda çıktığı 8 karşılaşmanın 5'inden mağlubiyet, 2'sinden beraberlikle ayrılan Medicana Sivasspor, Gençlerbirliği'ni yenerek dış sahadaki ilk galibiyetini elde etti. 

Bu maçlarda 6 kez fileleri havalandıran kırmızı-beyazlı ekip, kalesinde ise 12 gol gördü.

 

- Buruk ile ikinci galibiyet

 

Kırmızı-beyazlı ekipte teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından ligin 10. haftasında göreve getirilen Okan Buruk, Medicana Sivasspor'un başında ligde çıktığı 6 karşılaşmanın ikisinde taraftarın yüzünü güldürdü. 

Ligdeki ilk galibiyetini de Buruk yönetiminde ligin 11. haftasında Gaziantepspor'u 3-0 yenerek elde eden Medicana Sivasspor, ikinci galibiyetini de deplasmanda Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek aldı.

Spor Toto Süper Lig'de 13 puanla 15. sıraya yükselen kırmızı-beyazlı ekip, ligin ilk yarısını evinde oynayacağı Kayserispor ve deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe karşılaşmalarıyla tamamlayacak.