SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medicana Sivasspor, sahasında Galatasaray'ı konuk etti.

Konuk ekip Galatasaray'da, Balıkesirspor maçında ilk 11'de forma giyen ve yaşadığı sakatlık sonrası sahayı sedyeyle terk etmek zorunda kalan Brezilyalı oyuncu Felipe Melo, Sivas'a getirilmesine rağmen ağrıları geçmediği için maç kadrosuna alınmadı. Geçen hafta ilk 11'de sahaya çıkan Tarık Çamdal ise yedekler arasında yer aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, geçen haftaki kadrodan farklı olarak Sabri Sarıoğlu ve Hamit Altıntop'a ilk 11'de şans verdi.

Hamzaoğlu, Tarık Çamdal'ın yanı sıra Telles, Umut Bulut, Pandev, Hakan Balta, Emre Çolak ve kaleci Sinan Bolat'ı yedek soyundurdu.

Galatasaray'da sakatlığı devam eden Semih Kaya ise Sivas'a getirilmedi.

Sarı-kırmızılı ekipte, bu maç öncesinde üçer sarı kartı bulunan Burak Yılmaz ve Hakan Balta, ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, sarı kart görmeleri durumunda 22. haftada Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

 

- Sivasspor'da 3 eksik

Ev sahibi Medicana Sivasspor ise sakatlıkları süren Michael Eneramo ve İbrahim Toraman ile sarı kart cezalısı Burhan Eşer'den yoksun kadroyla Galatasaray maçına çıktı.

 

- Maç soğuk havada oynandı

Sivas'ta önceki gün akşam etkili olan yoğun kar yağışına rağmen 4 Eylül Stadı'nın zeminini, elektrikli alttan ısıtma sistemi sayesinde kar tutmadı. Dün karla kaplı olan tribünler ise temizlenerek maça hazır getirildi.

Karşılaşma saatinde sıcaklık sıfırın altında 11 derece olarak ölçüldü. Soğuk havaya rağmen maçı yaklaşık 10 bin seyirci izledi. Galatasaraylı taraftarlar, havuz tarafı kale arkası tribününde kendilerine ayrılan 860 kişilik bölümü doldurarak, takımlarına destek verdi.

Sivassporlu futbolcular, geçen hafta kalp krizi geçiren ve hastanede tedavisi süren Sivasspor Kulübü Asbaşkanı Faruk Taşseten'in fotoğrafının basılı olduğu ve üzerinde "Geçmiş olsun Faruk abi, bekliyoruz" yazılı tişörtlerle ısınmaya çıktı.

Sivasspor takımı, sahaya çıkarken 26. Vergi Haftası dolayısıyla "Vergi geleceğimizdir, vergisiz kazanca izin vermeyelim" yazılı pankartı taşıdı.

Karşılaşma için 75 basın mensubu akreditasyon yaptırdı.