SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, isminin başka takımlarla anılmasına ilişkin, "Biz, Sivasspor'un bir yerlere gelmesi ve başarılı olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bütün konsantrasyonumuzu Sivasspor'a veriyoruz" dedi.

Ligde 21 Şubat Cumartesi günü Galatasaray ile yapacağı maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği idmanla sürdüren Sivasspor'da, teknik direktör Yalçın, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor ile zorlu maçlar oynayacaklarını belirten Yalçın, "Takım olarak yukarı doğru çıkışımız var. İyi oynuyoruz, iyi mücadele ediyoruz. Nerede olduğumuzun farkındayız ve ayaklarımız yere basıyor. En önemli tarafı bu bence. Bir an önce aşağılardan kurtulmak istiyoruz, bütün çabamız bununla ilgili. Sivasspor'un olması gereken yere bir an evvel gelmesi lazım. Oyuncularla beraber onun mücadelesini veriyoruz. İşler iyi gidiyor, beklediğimiz ve puan cetvelinde hedeflediğimiz yerdeyiz. İnşallah bundan sonra da çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

 

- Kuradan memnun

Yalçın, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kayserispor ile eşleştiklerini anımsatarak, "Kupada iyi bir kura çektik. İyi derken, Kayseri bize yakın en azından deplasman sorunumuz olmayacak" dedi.

Kayseri ekibinin güçlü ve iyi bir takım olduğunu belirten Yalçın, "Lige göre üst düzey kadrosu olan bir takım, kolay bir maç olmayacak tabii. Çeyrek final, yarı final ve final, bunlar hiçbir zaman kolay olmaz. O yüzden zor bir çeyrek final mücadelesi bizi bekliyor. İyi hazırlanıp, yarı finale geçmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı. 

 

- Beşiktaş'a gideceği iddialarına yanıt

Yalçın, bir basın mensubunun "Sivasspor'daki çıkışınızdan sonra isminiz gündemde, konuşuluyor. Yorumcular sizi başka takımlara öneriyor, bununla ilgili neler söylemek istersiniz" sözleri üzerine şunları söyledi:

"O konuşmaların çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Bir tarafta şampiyonluk mücadelesi veren bir takım (Beşiktaş), bir tarafta ise kümede düşme çabasından kurtulmaya çalışan bir Sivasspor var. O konuşmaları sağlıklı bulmuyorum, biraz saygısızca buluyorum. Herkese karşı saygısızlık olarak görüyorum çünkü asla böyle bir şey olamaz. Biz, Sivasspor'un bir yerlere gelmesi ve başarılı olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bütün konsantrasyonumuzu Sivasspor'a veriyoruz, o yüzden ben böyle şeyleri herkese karşı yapılan saygısızlık olarak yorumluyorum."

 

- İdman

Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, topla ısınma hareketleriyle başladı. Açma germe hareketlerinin ardından istasyon çalışmasıyla devam eden idman, sakatlıkları nedeniyle fizyoterapist eşliğinde salonda çalışan Michael Eneramo ve İbrahim Toraman ile izinli Burhan Eşer'den yoksun gerçekleştirildi.