Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası çeyrek final maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi, uzatmalara giden maçta OGM Orman Gençlik’i 93-91 yenerek, yarı finale kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan OGM Orman Gençlik Başantrenörü Levent Deringöl, maçı uzatmalarda kaybettiklerini hatırlatarak, "Üzgünüz. Sadece beni mutlu eden taraf takımımın güzel basketbol oynaması. Şu anda ligde 13. sıradayız. Bu takımı yeni aldım. Herhalde bu maçta bir heyecan vardı. Takımım güzel oynadı. Kazansaydık geleceğimiz için iyi olacaktı. En azından kazanmayı öğrenecektik. Artık kaybetmeye alışmış olmamızdan dolayı mağlup olduk. Son dakikaya 5 sayı farkla önde girdiğimiz bir maçı koruyamadık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum. Önlerindeki maçlarda başarılar diliyorum" diye konuştu.

OGM Orman Gençlik’in oyuncusu Dila Aşkın ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kutlayarak, "Maçı çok küçük hatalardan dolayı kaybettik. Bundan sonraki maçlarda daha az hata yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CEPHESİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Olcay Orak ise çok tatmin edici bir oyun ortaya koyamadıklarını vurgulayarak, "Normal şartlarda daha farklı oynamalıydık. Hem hücumda hem de savunma anlamında kötüydük. Bir tek son periyot ve uzatma dakikalarında iyi savunma yaptık ve iyi hücum yaptık. Tabi bu basketbolu oynarsak yarı finalde maalesef yeniliriz ve maalesef Mersin seyircisine finali seyrettiremeyiz. Hatalarımızı düzeltip yarı final maçını kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin oyuncusu Burcu Çigil de iyi mücadele ettiklerini kaydederek, "Arkadaşlarımı tebrik ederim. Son dakikaya kadar maçı bırakmadık. Yarınki maçı da kazanıp finale çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.