Euro Cup’ın ilk maçında yarın evinde grubun bir diğer Türk takımı Orduspor’u ağırlayacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk maçını kazanmak istiyor. Antrenör Olcay Orak, Avrupa Kupası’nda iddialı olduklarını ifade ederek, "Biz herkesi yenebilecek güçteyiz. Oyuncularıma çok güveniyorum. Avrupa Kupası’nda final neden olmasın. Mersin’e finali, kupayı neden getirmeyelim" dedi.

Euro Cup ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi temsilcisi Mersin Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Olcay Orak, gruplarında Orduspor, Spartak Moskova ve Fortuna takımlarının bulunduğunu hatırlattı.

Yarın saat 18.00’da Edip Buran Spor Salonu’nda grubun ilk maçında Orduspor ile karşılaşacaklarını kaydeden Orak, "İyi bir maç olmasını bekliyorum. Avrupa Kupası’nda da iddialıyız. Avrupa Kupası’nda 5 yabancı ile oynama hakkımız var. Bütün yabancılarımızı kullanacağız. Maçı kazanacak güçteyiz. Biz grubu namağlup bitirip ilk 16’da avantajlı bir sıralamayla ev sahibi avantajı yakalamaya çalışacağız. Umarım Mersinli basketbolseverlerle beraber yarın güzel bir galibiyet alırız" diye konuştu.

Orduspor’un gruplarında bulanmasıyla ilgili olarak da Orak, "Zaman zaman oluyor böyle şeyler. Yani Türkiye’de ikimizden başka Botaş, Beşiktaş ve İstanbul Üniversitesi var. İkimizden birinin diğer 4 takımın bulunduğu gruptan birine denk gelecekti statü gereği. Bize denk geldi. Bir şey fark etmiyor. Biz bütün maçları aynı ciddiyetle oynayacağız. Gruptaki 6 maçı da kazanarak lider bitirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"HERKESİ YENEBİLECEK GÜÇTEYİZ"

Avrupa’daki hedeflerinden de bahseden Orak, "Aslında biz bu sene iyi şeyler yapmak istiyoruz. Hedefleri maç maç koyduk. Bütün maçları kazanmak istiyoruz. Özellikle evimizde oynayacağımız maçları kim olursa olsun kazanmak istiyoruz. Hedefimiz Avrupa Kupası’nda gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek. Tabi bu sene biraz daha zorluklar var. Çünkü bu sene Euroleague’nin statüsü değiştiği için geçen yıl Euroleague’de oynayıp da bu sene oynayamayan 7 takım Euro Cup’a geldi. Bunlardan bir tanesi de bizim grupta Spartak Moskova. Senelerden beri Euroleague’de oynuyor. Ancak biz herkesi yenebilecek güçteyiz. Oyuncularıma çok güveniyorum. Avrupa Kupası’nda final neden olmasın. Mersin’e finali, kupayı neden getirmeyelim" ifadelerini kullandı.