MERSİN (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu Kulübünden yapılan açıklamada, "Sezon başından beri yapılan hatalar sonucunda, belki de en çok canı yanan ve puan kayıplarına uğrayan bir kulüp olmamıza rağmen, bunları 'planlanan algı yönetimi ve maçların hakemlerini etkilemeye yönelik manipülatif bir hareket' olarak değerlendirmek aklımızın ucundan bile geçmemiştir. Ancak kulübümüzün bununla itham edilmesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir" denildi.

Kulübün resmi internet sitesinde "zorunlu açıklama" başlığıyla yer alan açıklamada, futbolun centilmence oynanması ve yaşanması gereken, fair-play olgusunun olmazsa olmaz olduğu, renklerin kardeşliği ve birlikteliğini içeren ve tüm paydaşların aynı gemide yer aldığı bir sanat olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak üzülerek görmekteyiz ki tüm bunlar bu sezon hiçe sayılmakta, çok çalışmanın semeresi değil de sesi çok çıkanın kazanacağını sandığı bir ortama doğru gitmektedir. Sezon başından beri yapılan hatalar (yapılanları kasti değil hata olarak değerlendirmekteyiz) sonucunda, belki de en çok canı yanan ve puan kayıplarına uğrayan bir kulüp olmamıza rağmen, bunları 'planlanan algı yönetimi ve maçların hakemlerini etkilemeye yönelik manipülatif bir hareket' olarak değerlendirmek aklımızın ucundan bile geçmemiştir. Ancak kulübümüzün bununla itham edilmesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Yapılan açıklamaların yorumunu saygıdeğer kamuoyunun ve taraftarların takdirine bırakıyoruz. Herkese sadece futbol dolu günler diler, tüm kulüplerin bizlerin dostu ve paydaşı olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz."