Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu’lu futbolcular, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla idman öncesi dev Türk Bayrağı açtı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Burada birlik ve beraberlik mesajı vermek istedik. Hep beraber bayramımızı kutladık" dedi.

Perşembe günü Türkiye Kupası’nda Hatayspor ile evinde karşılaşacak olan Mersin İdmanyurdu, çalışmalarını Macit Özcan Spor Kompleksi’nde sürdürüyor. Bugün sabah idmanına çıkmadan önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dev Türk Bayrağı açan kırmızı-lacivertli futbolcular, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde ısınma koşusu ile başlayan antrenmanda, 5’e 2 top kapma ve taktik çalışma yapıldı.

SERTTAŞ: "TAKIMI DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ"

Mersin İdmanyurdu Kulübü yöneticilerinden Ahmet Serttaş, tüm Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Takım olarak iyi bir çıkış yakaladıklarını belirten Serttaş, "Ligde iyi bir yerdeyiz. Amacımız güzel gidişatı devam ettirmek. Bu hafta Gaziantep’e gidiyoruz. Gaziantep’ten de puanlarla dönerek yukarıdan mümkün olduğu kadar kopmamak istiyoruz. İleride korkulu rüya görmemek için bu güzel gidişatı gidebildiğimiz yere kadar götürmek istiyoruz. Kongrede de mevcut yönetim aşağı yukarı korundu. Ali Bey’in başkanlığında yeni bir yönetim oluştu. Dışarıdan 3-4 arkadaş yönetime ek olarak geldik. Önceki yönetimin yaptığı gibi güzel icraatlar yapmak istiyoruz. Takım şu anda iyi bir yerde. Biz de aynı görevi üstlenip takımı daha ileriye götürmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

ÇALIMBAY: "TÜRK MİLLETİ’NİN GURUR DUYDUĞU BİR GÜN"

Teknik direktör Rıza Çalımbay ise yaptıkları etkinliğin olması gereken bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, "Bugün bizim için çok sevinçli bir gün. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını kutluyoruz. O yüzden de burada birlik ve beraberlik mesajı vermek istedik. Sporcular olarak bu bayrama bir katkımız olsun diye hep beraber bayramımızı kutladık. Yabancı arkadaşlarımız da dahil oldu. Bence çok güzel yaptık. Ayrıca ’Koreli’ dediğimiz malzemeci arkadaşımızın da babası Kore gazisi olduğu için kendisinde şimdiye kadar hiç madalyası olmamış. Biz de Kore’yi anlatan bir madalya bulduk. Onu da arkadaşımıza hediye ettik. Türk milletinin gurur duyduğu bir gün. Onun için bizim de küçük de olsa bir katkımız oldu" ifadelerini kullandı.

Türkiye Kupası’nda oynayacakları Hatayspor maçıyla ilgili de Çalımbay, "Görüyorsunuz sürprizler yaşanıyor maçlarda. Biz de sürpriz yaşamamak için çalışacağız. Tabii ki maça tam kadro çıkmıyoruz. Oynamayan arkadaşlarımıza genelde şans vereceğiz. İnşallah onlar da o şansı çok iyi bir şekilde değerlendirirler. Bütün amacımız tur atlamak ama mücadele etmeden hangi takımla oynarsanız oynayın maç kazanılmaz. O yüzden bizim de maçın sonuna kadar mükemmel bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Yani kolay bir maç oynamayacağız. Onun için de çok ciddi ve disiplinli olmamız gerekiyor. Biz de aynı şekilde olacağız" şeklinde konuştu.