Ligin 14. ve 15. haftalarında Galatasaray ile Fenerbahçe deplasmanlarına çıkacak olan Mersin İdmanyurdu’nda başkan Ali Kahramanlı, zoru başaracaklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında sahasında ağırladığı Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kalan Mersin İdmanyurdu’nda kaybedilen 2 puanın üzüntüsü yaşanıyor. Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, haftalardır kendi sahalarında maç kaybetmediklerine dikkat çekti. Kayseri Erciyesspor maçına da mutlak galibiyet için çıktıklarını vurgulayan Kahramanlı, "Bizim için son derece önemli ve puanlar almamız gereken bir maçtı. Bunun bilinciyle sahaya çıktık. Ancak çok iyi bir oyun ortaya koyamadık. Tabi şanssızlıklar da vardı. 4 futbolcumuzdan yoksun olarak oynadık. Loret Sadiku, Murat Ceylan, Oktay Delibalta ve Sinan Kaloğlu kadroda yoktu. Bunların olmaması bizim için bir dezavantaj oldu. İyi de değildik, kötü de değildik, fakat biraz daha ciddiye almalıydık" dedi.

"ZORU BAŞARACAĞIZ"

Ligin ilk yarısında son 4 haftaya girildiğini hatırlatan Kahramanlı, "Bundan sonra bizi çok daha zorlu bir süreç bekliyor. Galatasaray ve Fenerbahçe ile art arda deplasmanda oynayacağız. Zor maçlar olacak. Ancak Mersin İdmanyurdu zoru başaran bir takım. Oyuncularımıza ve teknik ekibimize güveniyoruz. O maçlarda da çıkıp ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

"HAKEM HATALARI CANIMIZI YAKIYOR"

Ziraat Türkiye Kupası maçları sebebiyle üç günde bir maç yapmak zorunda kaldıklarına da dikkat çeken Kahramanlı, bu durumun kendilerine sıkıntı verdiğini ifade etti. Hakemlerle ilgili de son dönemde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Kahramanlı, şöyle devam etti: "Biz ne olursa olsun tabi ki çıkar oynarız. Yeneriz, yeniliriz ya da dünkü maç gibi berabere kalırız, problem değil. Ancak hakemlerin haksız yere kart göstermesi, penaltı vermesi bizi üzüyor. Herkes işini iyi yapsa sıkıntı olmaz. Hakemlerden doğru kararlar vermelerini istiyoruz. Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaştığımız Bursaspor maçında bariz hakem hataları vardı. Bunlar bizi üzüyor. Biz bugüne kadar üslubumuzu bozmadık."

"HAKEME HAKARET EDEN EMRE’YE TEK MAÇ CEZA VERDİLER"

Anadolu takımlarının karşılaştığı bu tür haksızlıkların, İstanbul takımlarındaki gibi çok konuşulmamasını da eleştiren Kahramanlı, "Bir Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında yapılan hakem hataları saatlerce konuşulurken, Anadolu takımlarında hiç gündeme bile gelmiyor. Bu konuda haksızlıklar yapılıyor. Fenerbahçe maçında hakeme hakaret ettiği halde Emre’ye tek maç ceza verdiler, ama maalesef Murat Ceylan’a 2 maç ceza verildi. Bu tür haksızlıklar olmamalı. Adalet varsa, vicdan varsa bunları herkesin görmesi lazım. Bunu spor kamuoyunun taktirine bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.