Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte MHK üyeliğine seçilen Mersinli eski hakem ve gözlemci Kadir Tozlu, memleketinde hakemler tarafından çiçeklerle karşılandı. Kadir Tozlu, "Hiç gitmeyecek gibi çalışacağım, yarın gidecekmiş gibi de doğru ve güzel işler yapacağım" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) hakemlerin aylık toplantısına katılan Kadir Tozlu’ya, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Mersin Şube Başkanı Hüdaverdi Savcı ile Mersin İl Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Arslan plaket verdi. Burada konuşan Başkan Hüdaverdi Savcı, bugünün kendileri için mutlu bir gün olduğunu ifade ederek, "Kadir Hocam Mersin’de ilk Süper Lig hakemliği yapan birisi. Şimdi de Mersin’den ilk kez biri MHK üyesi oldu. Bunun heyecanını yaşıyoruz. Umarım bölgemiz ve Mersin için iyi olacaktır. İyi bir şans. Hepimiz bu şansı Kadir Hocamla birlikte değerlendireceğiz. Hayırlı olsun. Başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

ARSLAN: "KENDİSİNİ KUTLUYORUM"

Mersin İl Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Arslan ise Kadir Tozlu ile birlikte hakemliğe başladıklarını belirterek, "Kadir Hocamız bir ilki yaşatarak Mersin’i Süper Lig’de temsil etmişti. Şimdi bir ilk daha yaşatıyor. Sizlerin adına kendisini kutluyorum. İlimize, Türk hakem camiasına inşallah başarılı çalışmalarıyla, Mersin’imizi yüz akıyla temsil ederek, kendisini de ömür boyu bu koltukta görmeyi diliyoruz. Mersin hep ilkleri yaşıyor. Kadir Hoca’ya bizlere bir ilk daha yaşattığı için teşekkür ediyorum. Bu görev hocamıza mutluluk, huzur verir inşallah" şeklinde konuştu.

TOZLU: "AMACIM HAKEM BULUP, HAKEM ÇIKARTMAK"

MHK Üyesi Kadir Tozlu da, bugünün kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu sevinçli günümde destek veren herkese teşekkür ediyorum. Görevler gelir, süresi hiç belli olmaz. Bir gün gelirsiniz ve bir gün gidersiniz bu süreç böyle işler. Hiç gitmeyecek gibi çalışacağım, yarın gidecekmiş gibi de doğru ve güzel işler yapacağım. Yıllar önce yönettiğim bir Diyarbakırspor maçından sonra gelen gözlemci raporu benim için dönüm noktasıydı. Ali İhsan Hocam o raporu yazmıştı. Belki benim kaderim o maçla başladı. Bu nedenden dolayı Ali Hocam’a teşekkür ediyorum. Biz de bir gün bu görevi bırakıp gideceğiz. Benim tek bir amacım var; hakem bulup hakem çıkarmak. Hakemlik vizyon, cesaret, kişilik, eğilmemek ve bükülmemek ister. Ben hayatım boyunca eğilip bükülmedim. Çoğu zaman sevilmez insan oldum ama asla çizgimi değiştirmedim, ödün vermedim. Bu açıdan da genç hakemlerin böyle olmalarını öneriyorum. Bu demek değil ki kavga et, insanlarla çatış. Taban birlikleri ile mutlaka uyumlu olmak zorundayız. Onlarla Mersin’in ortak paylarıyla birleşmek zorundayız. Kavgalar insanlara zarar verir. Geçmişte örnekleri var. Hep hata yapmışız, yanlış yapmışız. Keşke emek veren, değer veren insanları hep burada görseydik. Bu tecrübemle beraber asla birbirimizle kavga etmeyelim, çekişmeye girmeyelim, hakemliğe saygı duyalım, hizmet edene saygı duyalım, Türk hakemliğini belli bir çerçeveye getirelim. Bu eğitimde ve atanmamda destek veren tüm Mersinli hakemlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkanlar Savcı ve Arslan, Kadir Tozlu’ya plaket verdi.