YOZGAT (AA) - Bir süre önce lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybeden milli boksör Nagihan Bayer (25), adına Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde boks turnuvası düzenlenecek.

Yozgat Boks İl Temsilcisi Ahmet Teker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lenf kanserine yenik düşen milli sporcu Bayer adına 6 ilin katılımı ile boks turnuvası düzenleneceğini söyledi.

Turnuvanın Boğazlıyan Spor Salonu'nda 4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirten Akdağ, "Yozgat ve Boğazlıyan Gençlik ve Spor müdürlüklerinin ile Boğazlıyan Şekerspor Kulübü'nün düzenleyeceği turnuvaya birçok önemli ismi de davet ettik" dedi.

Nagihan Bayer'in Yozgat'ta boksla uğraşan ilk sporculardan olduğunu anlatan Teker, "Turnuvaya Nagihan'ın takım arkadaşlarından Avrupa şampiyonu milli boksör Meryem Karasu ile şu anda vatani görevini yapmakta olan milli boksör Mehmet Ateş de izin alarak gelecekler" dedi.

 Yaklaşık bir yıldır lenf kanseri tedavisi gören Nagihan Bayer, 23 Mart'ta Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmiş, milli boksör Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde toprağa verilmişti.