YOZGAT (AA) - Lenf kanseri nedeniyle bir süre önce hayatını kaybeden milli boksör Nagihan Bayer adına Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde düzenlenen boks turnuvası tamamlandı.

Boğazlıyan Spor Salonu'nda 6 ilden 78 sporcunun katılımıyla dün başlayan turnuvada, gösteri maçların ardından Boğazlıyan İlçe Müftüsü Mehmet Güler tarafından Bayer için Kur'an-ı Kerim okundu.

Daha sonra, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, merhum Bayer'in annesi Fatma ve babası Nafiz Bayer'e plaket takdim etti. Anne Bayer, plaketini aldığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Plaket töreni sonrasında, turnuvada dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyelerince verildi.

Boğazlıyan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Aynalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvaya katılımın yoğun olduğunu belirterek, "Genç yaşta aramızdan ayrılan milli sporcu Nagihan Bayer adına 6 ilden 78 sporcunun katılımıyla boks turnuvası düzenledik. Katılım oldukça yoğundu" dedi.

Baba Nafiz Bayer de turnuvayı organize eden Boğazlıyan Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Ömer Aynalı, Boks Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Peker, Boğazlıyan Şekerspor Boks Antrenörü Kemal Akdağ ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kızını genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Bayer, bu tür organizasyonlarla kızının adının yaşatılmasının yüreklerini bir nebze olsun ferahlattığını söyledi.

Yaklaşık bir yıldır lenf kanseri tedavisi gören Nagihan Bayer (25), 23 Mart'ta Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Milli boksörün cenazesi, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde toprağa verilmişti.