KARS (AA) - Kayaklı Koşu Milli Takımı, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 31 kişilik ekiple kampa girdi.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun hazırladığı program çerçevesinde, kayak merkezine gelen milli takım, antrenmanlara başladı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2 bin 500 metre rakımlı ormanlık alanda, teknik ve kondisyon çalışması yapan Kayaklı Koşu Milli Takımı, 2015 yılı içerisinde dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenecek Avrupa, Balkan ve dünya şampiyonalarında yarışacak.

Kayak merkezinde 1 Ocak'a kadar devam edecek kampta, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde 10 kadın, 16 erkek sporcunun yanı sıra, 4 milli takım antrenörüyle bir koordinatör bulunuyor.

Toplam 31 kişilik ekip, günde 4 saat antrenman yaparak, hazırlıklarını sürdürüyor.

Milli takım antrenörlerinden Harun Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ta kamp için bütün koşulların ideal olduğunu söyledi.

Cıbıltepe'de kamp imkanını, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın sağladığını belirten Akyol, "Biz onların vermiş olduğu destekleri sırtımıza alıp önümüzdeki aylarda yapılacak yarışmalara aksettireceğiz. Takımımızın durumu çok iyi, bu genç kadroyu ileriye taşıyacağız. 2018 hedeflerimiz var. Biz çıtayı hep yükselterek devam edeceğiz. Hocalarımızla sporcularımızla birlikte büyük çaba gösteriyoruz" dedi.

Sporculardan Savaş Ateş de yaklaşık altı yıldır milli takımda şampiyonluk için mücadele ettiğini vurgulayarak, Sarıkamış'ta yüksek rakımda, kristal kar ve sarıçam ormanları içinde güzel bir kamp geçirdiklerini ifade etti.