ÇANKIRI (AA) - Tayvan'da gelecek ay düzenlenecek Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya Şampiyonası'na Çankırı'da hazırlanan milli boksörler, yerin 150 metre altındaki Tuz Mağarası'nda antrenman yaptı. 

Yaklaşık 5 bin yıldır tuz çıkartılan mağarayı gezen milli sporcular, burada "gölge boksu" yaptı.

Yıldız Bayanlar Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tuz Mağarası'nın tarihi ve turistik açıdan önem taşıdığını söyledi.

"Çankırı'nın tarihi ve kültürel mirası Tuz Mağarası'nı sporcularımıza göstermek istedim" diyen Çınar, "Biz de hep birlikte bu ortama gelerek Hititler döneminden beri tuz çıkartılan mağarayı ziyaret ettik" ifadesini kullandı.

Çınar, sporcuların mağaradan oldukça etkilendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yerin 150 metre altında bulunan Tuz Mağarası'nın atmosferinde sporcularımız hem daha iyi oksijen alıyor hem de kondisyonları daha iyi oluyor. Sporcularımızın burada yaptığı antrenmanlar oldukça verimli oluyor. Burada yapılan spor daha fazla kondisyon yüklüyor. Çankırı kampı, 17 Nisan'da sona erecek."

Türkiye şampiyonu Melisa Yağmur Telli de mağaraya ilk kez geldiğini, burada antrenman yapmanın iyi geldiğini anlatarak, "Nefes açmamızda burası çok etkili oldu. Bu ortamda antrenman yapmak, şampiyona öncesi bizim için gayet iyi moral oldu" ifadesini kullandı.