27-28 Şubat 2016 tarihleri arasında Piri Reis Kültür Merkezi Satranç Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen turnuvaya yaklaşık 150 öğrenci katılım sağladı.
2 gün boyunca devam eden müsabakaların sonunda küçük erkekler kategorisinde Alparslan Ortaokulu birinci, Özel Başarı Koleji ikinci, 100.yıl Ortaokulu üçüncü, küçük kızlar kategorisinde 100.yıl Ortaokulu birinci, Özel Başarı Koleji ikinci, Göktepe YBO üçüncü, minik erkekler kategorisinde Piri Reis İlkokulu birinci, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ikinci, Abdurrahim Karakoç İlkokulu üçüncü, minik kızlar kategorisinde Doktor Sadık Ahmet İlkokulu birinci, Piri Reis İlkokulu ikinci ve Vali Ali Akan İlkokulu üçüncü olan okullar oldu. Erkekler ve kızlar kategorisinde dereceye giren takımlar Karamanı temsil etmeye hak kazandılar.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu ve değerleri eşleri Ayşe Eroğlu, Baş Hakem Selahattin Sekmen ve Satranç Eğitmeni Mehmet Sami Uzun tarafından takdim edildi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, il ve ilçe okullardan katılım sağlayan okul idarecilerine, antrenörlere ve tüm öğrencilere teşekkür ederek bundan sonra katılacakları müsabakalarda başarılar diledi.