Sezon başında Muğlaspor Futbol Şube Sorumluluğuna getirilen Began Çağlav bu görevinden istifa etti. Konuya ilişkin öz eleştiriye dayanan bir değerlendirme yapan Çağlav yazılı açıklamasında "Takım menajeri ve teknik heyetle başta prensipte yapılan çağdaş futbol yönetim planlamasının uygulanamamış olmasından ve yine kendi göreve getirdiğim bu ekiple Muğlaspor ve futbol hayallerimizin çok farklı olduğunu görmekten büyük üzüntü duymaktayım" ifadelerine yer vererek bugüne kadar takıma destek olan herkese teşekkür etti.

Muğlaspor Futbol Şube Sorumlusu Began Çağlav açıklamasında; "Öncelikle tecrübe ettiğimiz müsabakalar sonrasında, başta başkan ve yönetim kurulumuzun büyük çabaları neticesinde imkanlar dahilinde kurulabilecek iyi kadrolardan birini oluşturduğumuzu belirtmek isterim. Bilinçli taraftarımızın, bizden çok daha büyük bütçe ve hedeflerle kurulan takımlarla yaptığımız müsabakaları göz önüne alarak takımımızın şu an ligdeki konumunun hiç de fena olmadığı ve çok büyük terslikler yaşanmadıkça ligi sıkıntısız bir şekilde tamamlayabileceği konusunda hemfikir olduğu kanaatindeyim. Ancak bu durumun lig için yeterli olması ile şahsen beni tatmin etmesi farklı şeylerdir. Keza futbol eğitim, bilgi ve tecrübelerim doğrultusunda şu güne kadar çok daha tempolu, çağdaş farklı oyun stratejilerine sahip, oyunun değişkenlerine göre çözüm üretebilen bir takım olmamız gerektiğini düşünen biri olarak, mevcut oyun seviyemizin beni tatmin ettiğini söylemek samimiyetsiz bir davranış olacaktır. Kamuoyunun bu konudaki sorumluluğu tamamen üstlendiğimi bilmesini isterim. Baştan beri savunduğum ve savunmaya devam ettiğim futbol yönetim modelinin tamamen arkasında olmakla beraber, geldiğimiz noktada bu modelin ana parçaları olan takım menajeri ve teknik heyetle başta prensipte yapılan çağdaş futbol yönetim planlamasının uygulanamamış olmasından ve yine kendi göreve getirdiğim bu ekiple Muğlaspor ve futbol hayallerimizin çok farklı olduğunu görmekten büyük üzüntü duymaktayım.

Çözüm olarak bu ekibi kısa veya orta vadede görevden almanın maddi yükünü kulübe taşıtmanın yanlış olacağını düşündüğüm için kendimi görevden alarak en azından bu süreçte ekibin rahat çalışabilmesini amaçlıyorum. Ek olarak sadece profesyonel takım sorumluluğundan istifa ettiğimi, yönetim kurulu üyeliğine, alt yapıdaki görevlerime devam ettiğimi ve bunun yanında bizzat görev verdiğim mevcut kulüp menajeri, teknik heyet, futbolcu kadrosundan oluşabilecek handikapların sorumluluğunu taşımaya devam edeceğimi belirtmek isterim. Bugüne kadar destek olan herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.