Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde Beden Eğitimi Öğretmeni Abdulselam Karharman ile çalışmalarına devam eden Göksel, Portekiz’de yapılan Avrupa Şampiyonasında üçüncü olarak büyük bir başarı kazandı. Sporculuk hayatı boyunca birçok başarıya imza atmış olan eski atletizm sporcusu Abdulselam Karharman, Karaman’ın Sarıveliler ilçesine Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atanmasının ardından atletizm sporuna olan sevgisini tüm öğrencilerine aşıladı.  Başarılı ve yetenekli öğrencisi Mustafa Gökseli keşfeden Karharman, boş zamanlarında ailesinin geçimine katkı sağlamak amacıyla çobanlık yapan Mustafa Göksel ile 3 yıllık bir çalışmanın ardından Milli takıma davet edilme başarısı göstererek, Avrupa Şampiyonasına giden yolda tüm gençlere örnek olacak bir başarıya imza attı.  9 Haziran, 2 Temmuz arasında Kütahya’da yapılan Milli Takim Kampına hem Mustafa Göksel hem de antrenörü Abdulselam Karharman katıldı. 2 Temmuz itibariyle biten ve çok verimli geçen milli takım kampından sonra Göksel, Milli Takim kafilesiyle birlikte Avrupa Dağ Kros şampiyonasında Karaman’ı ve Türkiye’yi temsil etmek için Portekiz’e gitti. Bu yıl Portekiz de 14.’ sü düzenlen Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi üçüncülük kürsüsünde temsil etti.
''DAĞDA KEÇİ OTLATIRKEN KEŞFETTİ''
Mustafa’yı dağlarda keçi otlatırken keşfeden Beden Eğitimi Öğretmeni Abdulselam Karharman, "Ben 3 yıl önce Karaman’ın Sarıveliler ilçesine Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atandım. İlk atandığım zaman kendim eski Türkiye Şampiyonu atlettim. Çok sevdiğim atletizm sporunu maalesef KPSS yüzünden erken bırakmak zorunda kaldım. Ama her zaman içimde bir ukde olarak kalmıştı atletizm. Atandığımda ilk yaptığım iş okulda yetenekli çocukları bulup atletizm sporuna kazandırmaktı. İçlerinde en göze batan Mustafa oldu" dedi.
''SARIVELİLERİN DAĞLARINDA ANTRENMAN YAPARAK BURALARA GELDİK''
Mustafa'nın çok zor şartlarda antrenman yaptığını vurgulayan Karharman, "Aile durumu da maalesef oldukça kötüydü. Boşta kalan zamanlarında dağda ailesine yardım etmek için çobanlık yapıyordu. Mustafa’yı atletizm sporuna kazandırdık. Mustafa’nın da müthiş bir azmi vardı. Mustafa’yı 3 yıl önce Sarıveliler’in dağlarında atletizm sporuna başlattık. Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde yapılan yarışmalarda Mustafa iyi dereceler aldı. Son olarak 30 Mayıs’ta Kütahya Gediz’de yapılan Avrupa Dağ Kros elemelerinde milli takıma davet edildi. Bir aylık bir milli takım kampının ardından Mustafa Portekiz’de düzenlenen 14. Avrupa Dağ Kros Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Mustafa, azmi ve hırsıyla yarışmada ilk 4 kilometreyi önde götürdü. Fakat 4. kilometreden sonra temposunun düşmesiyle yarışmayı 3. sırada tamamlamak zorunda kaldı. Mustafa ile daha yeni başladık. Daha çok yeni bir sporcu. Önümüzde iki büyük şampiyona var. Bunun ilki 15 Ağustos’ta Balkan Şampiyonası, diğeri ise 19 Eylül’de Dünya Şampiyonası'dır. Biz Dünya Şampiyonası'nda da kürsüye çıkacağımıza, madalya alacağımıza inanıyoruz. Asıl hedefimiz tabii ki de olimpiyatlar. Karaman’dan böyle bir çocuk çıkar mı? Çıkar. Neden olmasın. Mustafa’da o yetenek var. Çalıştıktan sonra, yeteri kadar destek aldıktan sonra ben daha nice Avrupa şampiyonlukları, Dünya şampiyonlukları, olimpiyatlarda yarışacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
MUSTAFA GÖKSEL: “TEK HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”
Tek hedefinin dünya şampiyonu olmak olduğunu ifade eden milli atlet Mustafa Göksel, "Portekiz’de yapılan 14. Avrupa Dağ Krosu Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü oldum. Bundan sonraki hedefim ise 19 Eylül’de Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olarak ülkeme dönmektir. Orada Türk bayrağını dalgalandıracağıma inanıyorum. Biz geçimimizi Sarıveliler ilçesinde hayvancılık yaparak sağlıyoruz. Boş zamanlarımda aileme yardım ediyordum. Atletizm sporuna hocamın desteği ile 2012 yılında başladım. Hocamın sayesinde buralara geldim. Hedefim, bundan sonra yapılan tüm uluslararası yarışmalarda başarı elde ederek Türk bayrağını dalgalandırmak olacak. Bana destek olunmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
Necati ERMİŞ