Türkiye Atletizm Federasyonunun (TAF) Aroma AŞ işbirliğiyle düzenlediği 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu yarışmasında Karaman’ı ferdi kategoride temsil eden Mustafa Göksel 34.05’lik derecesiyle Türkiye ikincisi oldu.
18 Haziran Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda Aroma AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk'un verdiği startla başlayan koşuya toplam 217 sporcu katıldı. Karaman’ı genç erkekler ferdi kategoride temsil eden Mustafa Göksel uzun süre lider götürdüğü 8 bin metre yarışlarını 34.05’lk derecesiyle ikinci olarak tamamlayarak 2 Temmuz 2016 tarihinde İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.
Mustafa Göksel’in başarılı bir yarışma çıkardığını belirten antrenör Abdulselam Karharman,” Mustafa yarıştan önce kendisine söylendiklerimi harfiyen yerine getirdi ve daha dördüncü kilometrede yarışı birinci olarak bitirmeyi garantilemişti. Fakat yarışların bitmesine son 1 kilometre kala yaşadığı rahatsızlıktan dolayı yarışı ikinci sırada bitirdi. Bizim için önemli olan Avrupa Şampiyonası vizesini almaktı ve bunu hasarsız bir şekilde aldığımız için çok mutluyuz. Şimdi ise 2 Temmuzda İtalya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına odaklanmış durumdayız. Allah izin verirse geçen yıl üçüncü olduğumuz Avrupa Şampiyonasında bu yıl şampiyon olmak istiyoruz” diye konuştu.
Yarışma sonunda İtalya vizesi aldığı için mutlu olduğunu belirten Göksel,” Çok rahat bir yarışma geçiriyordum ama sıcaklığın 40 dereceyi bulması sebebiyle yarışların bitmesine son 1 kilometre kala rahatsızlandım ve yarışı ikinci sırada tamamladım. Büyük bir bölümünü önde götürdüğüm yarışlar sonunda ikinci olarak milli takıma girdim ve geçen yıl üçüncü olduğum Avrupa Şampiyonasında bu yıl inşallah şampiyon olup istiklal marşımızı tüm Avrupa’ya dinlemek istiyorum” dedi.
Mustafa Göksel’i başarısından dolayı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Başarılı sporcumuz Mustafa Göksel bir önceki yıl katıldığı şampiyonlarda Avrupa ve Dünya üçüncüsü olarak bizleri sevince boğmuştu. Bu yılda İtalya vizesini almayı başaran sporcumuz ve antrenörümüze Avrupa Şampiyonluğu yolunda başarılar diliyor ve şampiyonluk haberini heyecanla bekliyoruz.”