Uluslararası 34. Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Turnuvası İstanbul'da başladı.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Türkmenistan, Belarus, Gürcistan, Ermenistan, Tunus, Norveç, ABD, Estonya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Arjantin'den sporcular katıldı.

Turnuvanın ilk gününde 59, 71, 80 ve 98 kilolarda müsabakalar tamamlanırken, Türk sporcular 3 altın ve 2 bronz madalya kazandı.

ULUSLARARASI 34. Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Güreş Turnuvası'nda ilk gün 59, 71, 80 ve 98 kilolarda mindere çıkan Türk sporcular, üç sıklette altın madalyaya ulaştı. Türkiye, turnuvanın ilk gününü 3 altın, 2 bronz olmak üzere 5 madalya ile tamamladı.

İstanbulda düzenlenen 34. Uluslararası Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Şampiyonası da 59 kilo finalinde mindere çıkan Milli Mayo Karaman'lı Mustafa Sağlam, Revaz Lashkhi (Gürcüstan) karşısında 8-4 galip gelerek Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran isim oldu.

 Günün ikinci altın madalyası ise 71 kiloda Y. Emre Başar'dan geldi. Başar, Gürcü Shmaci Bolkvadze karşısında 3-2 galip geldi ve ikinci altın madalyayı kazanan isim oldu. 98 kiloda ise Cenk İldem, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan turnualarında 4. altın madalyasına ulaştı. Peş peşe 4. defa şampiyon olan Cenk İldem, final karşılaşmasında Norveçli Felix Balduat karşısında 2-0 galip gelerek madalyaya uzandı.
Türkiye adına turnuvada 2 bronz madalya ise Atem Aslan ve Erhan Karakuş'tan geldi. 59 kiloda Beleruslu Maksim Kazharki'yi 3-0 yenerken, 80 kiloda Atem Aslan ise milli takımdan arkadaşı İsmail Koçaslan karşısında 5-4 galip gelerek Türkiye'ye ikinci bronz madalyayı kazandırdı.
Bu sonuçla Türkiye, turnuvanın ilk gününü 3 altın ve 2 bronz madalya ile tamamladı.
Turnuvada bugün  66, 75, 85 ve 130 kilo mücadeleleri yapılacak.


34. Vehbi Emre & Hamit Kaplan Büyükler Greko-Romen Güreş Turnuvasında 1. Gün Müsabaka Sonuçları
59 Kg Müsabakaların Sonuçları
1-Mustafa Sağlam (Tur)
2-Revaz Lashkhı (Geo)
3-Erhan Karakuş (Tur)
3-Karım Jafarov (Aze)