Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, 203 ülkenin Milli Olimpiyat Komitelerini temsilen bine yakın delegenin katılımıyla 7-8 Kasım tarihlerinde Tayland’ın Bangkok şehrinde yapılan Dünya Olimpiyat Komiteleri Birliği (ANOC) Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu’na seçildi. Gündoğan, bu kurula seçilen ilk Türk spor yöneticisi oldu.

Hayatını ulusal ve uluslararası alanda sporun gelişimine, kadınların, çocukların ve gençlerin spora katılımının artırılmasına adayan Neşe Gündoğan, ANOC Yönetim Kurulu’na seçilmesiyle ile ilgili olarak, “Bir Türk kadını olarak bu önemli kurula seçilmekten onur duyuyorum. Milli Olimpiyat Komiteleri ailesinin geleceği ve tüm dünyadaki sporculara ve yarının sporcularına en iyi imkanların nasıl sağlanacağı ve dünya sporuna yapabileceğimiz katkılar beni heyecanlandırıyor. ANOC yönetiminde Avrupa kıtasını temsil etmekten büyük bir gurur duyuyor ve yapacağımız çalışmalar için sabırsızlanıyorum” dedi.

ERDENER: "TÜRKİYE AÇISINDAN GURUR VERİCİ"

TMOK Başkanı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener de konuyla ilgili olarak, “TMOK ve Türk spor tarihinde ilk kez TMOK temsilcileri aynı anda dünya sporunu yöneten tüm üst organizasyonların yönetiminde yer almaktalar. Başkan yardımcılarımız, Hasan Arat’ın Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) ve Nihat Usta’nın İslami Dayanışma Oyunları Spor Federasyonu (ISSF) Yönetim Kurulu üyelikleri yanında şimdi de Neşe Gündoğan’ın ANOC Yönetim Kurulu üyeliği, TMOK ve Türkiye açısından gurur verici” diye konuştu.