Basketbolda Ümit Milli Erkek (U20) ve NSK Eskişehir Basket oyuncuları Kartal Özmızrak ve James Metecan Birsen, bu yıl ligde kalarak play-off’u hedeflediklerini söylediler.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ümit Milli Erkek (U20) ve NSK Eskişehir Basket’in 19 yaşındaki başarılı oyuncusu Kartal Özmızrak, basketbolda başarının bütçe ile değil, takım kimyasıyla oluştuğunu belirtti. Özmızrak, “Bugüne kadar gördüğümüz Türkiye Ligi’nde olan şeyler bütçeyle değil, takım kimyasıyla oluşuyor. Takımın içinde iyi bir kimya oluşturabilirseniz ve takım içinde iyi bir arkadaşlık varsa başarı gelecektir diye düşünüyorum. Bu sene hedeflerimiz play-off’a kalmak. Lig uzun bir süreç. Gayet iyi bir takımımız var. Genç ve herkes çok istekli. Antrenmanlarımızı da çok fazla yapıyoruz, her hafta başında çok sıkı çalışıyoruz ve bunların sonucunu ilerleyen zamanlarda alacağımızı düşünüyorum. İnşallah çalışmalarımızın karşılığını alacağız” dedi.

Ümit Milli Takım’da bu yıl da şampiyonluğu hedeflediklerini ifade eden Özmızrak, “Ümit Milli Takımda geçen sene bir ilki yaşadık. Çok gurur verici bir durumdu. Ondan önceki sene de Genç Milli Takım ile bir ilk yaşamıştık. Bunlar gerçekten gurur verici olaylar, ülkemiz adına böyle başarıları kazanmak, ilk olması ayrı bir gurur. Bu sene başarıyı devamlı hale getirmek istiyoruz. Uzun süredir beraber oynayan bir takımız. Çok yetenekli oyuncular var ve jenerasyonumuz çok kuvvetli. İnşallah bu yaz da şampiyon olmayı istiyoruz” diye konuştu.

Ümit Milli Erkek (U20) ve NSK Eskişehir Basket’in bir diğer oyuncusu James Metecan Birsen ise, takımın iyi bir tempo ile çalıştığını, ligde kalarak play-off’u hedeflediklerini kaydetti. Birsen, “Eskişehir basket olarak yeni kurulduk, hedeflerimiz var. Genç bir kadroyuz ama sonuçta tecrübeli oyuncular da var. Takım olarak çok iyi çalışıyoruz. Türkiye Kupası’nda pek iyi sonuçlar almadık ama iyi mücadele ettik. Sezon içi hedeflerimiz için tabiî ki play-off hedefimiz var ama öncelikle ligde kalmak istiyoruz. Kişisel hedef olarak da buraya oynamaya geldik. Bu bizim için bir şans. Bunu da değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Ümit Milli ile ilgili olarak A Milli Takım’ı hedeflediklerinden bahseden Birsen, “Milli Takım olarak geçen sene çok iyi bir başarı elde ettik. İyi bir jenerasyonumuz var, bunu da A Milli Takım’a hedeflemek istiyoruz. Seneye de Ümit Milli Takım’da aynı başarıyı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Birsen ayrıca, taraftarın takıma çok büyük etkisi olduğunu, taraftarın rakip takımları etkilediğini ve büyük avantaj sağladığını da sözlerine ekledi.