‘Nike Most Wanted’ projesi kapsamında Borussia Dortmund forması giyen milli futbolcu Nuri Şahin genç futbolculara destek oldu. Başarılı futbolcu, takımının Galatasaray’ı 4-0’la geçtiği karşılaşma ile ilgili, "O kadar kolay bir galibiyet değildi" dedi.

Most Wanted Türkiye Finali, Türkiye Futbol Federayonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’inde gerçekleşti. Most Wanted Türkiye Finali öncesi, milli futbolcu Nuri Şahin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şahin, genç futbolculara destek olduğu için Nike’a teşekkür ederek, “Çok büyük bir şans. Umarım kardeşlerimiz bu şansı iyi kullanırlar. Ben elimden gelen desteği veriyorum. İnşallah bu proje onları motive eder. Böyle tesislerde, böyle sahalarda çalışmak onların kafasında bir yer edinebilir. Son seçilme kısmına geldikleri zaman neler yapmaları gerektiği düşünceleri olması lazım. Yetenek varsa zaten hocalar görür. Kendini gösterme çabası yerine takım oyunu oynarlarsa kesinlikle kazanabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ BÜYÜK BİR HAYAL"

Futbola başlarken hayallerinin olduğunu ifade eden milli futbolcu, “Borussia Dortmund’ta oynamak olsun, şampiyon olup hayallerimin takımı Real Madrid’e gitmek olsun, Milli Takım’da oynamak olsun. Bu hedefler her zaman kafamda vardı. Hedeflerimizi dün akşamki maç gösterdik. Bizim hedefimiz her yerde sonuna kadar gitmek, kupaların hepsini zorlamak, kendimizi geliştirmek. Takım olarak gelişirsek kendimizi de geliştirmiş oluruz. Her kupa insanı bir seviye daha yükseltir. O yüzden hedefimiz sonuna kadar gitmek. Şampiyonlar Ligi çok büyük bir hayal ama orada da şansımız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

"KOLAY BİR GALİBİYET DEĞİLDİ"

Nuri Şahin, Milli Takım’da turnuvalara katılmanın hayalleri arasında yer aldığını belirterek, "2002 Dünya Kupası’nın dönüşünü yaşamak benim en büyük hayalim. 2002’deki o havayı her kupaya değişirim. O duyguyu yaşamayı çok istiyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda o hissi yaşarız. Kişisel olarak kulüp açısından da futbolu Şampiyonlar Ligi’ni kazanmadan bırakmaya niyetim yok. Dünkü maçta galibiyet kolay gelmedi. Dışarıdan kolay gibi gözükebilir. Gollerden sonra rahatladık. 4-0 gibi bir skor beklemiyorduk. Galatasaray’ın zor bir deplasman olup olmadığını takım arkadaşlarım ve hocam bana sormuştu. O kadar kolay bir galibiyet değildi" ifadelerini kullandı.

Sakatlığı ile ilgili konuşan Nuri, "Şu anda iyiyim. Koşu idmanlarına başladım. Her şey yolunda giderse 2-3 hafta sonra çalışmalara başlayacağım" açıklamasında bulundu.

"ALMANYA’NIN KALİTELİ OLMASININ NEDENİ ALTYAPI"

Bir gazetecinin, ’Türkiye’de son yıllarda futbol geriye gidiyor. Yabancı sınırlaması tartışılıyor. Yabancılar Türk futbolunu ileriye mi götürür?’ sorusuna Şahin, "Ben Türkiye liginde oynamadığım için o konuda fazla bir şey söylemeyeceğim. Ülke olarak Türk futbolunu nasıl 2002’lere götürebiliriz diye çabalamamız lazım. O konuda büyüklerimizin düşünceleri vardır, ben bir şey diyemiyorum. Almanya’nın kaliteli olmasının tek nedeni var o da altyapıdır" cevabını verdi.

"TÜRKİYE’NİN ALTYAPISI SAĞLAM OLMALI"

Nuri Şahin, Türk futbolunun belli bir seviyeye gelmesi için altyapısının sağlam olması gerektiğini vurgulayarak, "Futbolda bir yere gelmeniz için altyapınızın sağlam olması gerekiyor. Almanya’da altyapı eğitimi ilkokuldan itibaren başlar. Türkiye’de bu başlasa belki ben profesyonel hayatımda göremeyeceğim ama 15 yıl sonra bunun meyveleri alınacaktır. Almanya 2000’li yıllarda çok kötü durumlardan geçti. Sonrasında her şey ters yüz edildi. Sonra bunun meyvelerini kupalarla aldılar" şeklinde konuştu.