SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'da yeni teknik direktör Okan Buruk, takımla ilk antrenmanına çıktı.

Kulüp tesislerinde gerçekleştirilen idman öncesi futbolcularla tanışan Buruk, antrenman sahasında oyuncularla kısa bir süre toplantı yaptı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Buruk, takımın çok kötü oynamadığını ancak puan sıralamasında iyi bir yerde olmadıklarını söyledi.

İyi oyunun sonuca yansıtılamamasının kötü tabloyu ortaya çıkardığına dikkati çeken Buruk, "Puan durumundaki bulunduğu yeri hak etmeyen bir Sivasspor var. Kazanmayı tekrar başlatmamız gerekiyor. Bunun için buradayız" dedi.

Güzel bir şehre ve kulübe geldiğini belirten Buruk, Sivasspor'da, oyuncuların hem maddi hem manevi anlamda mutlu olduğunu ve çok başarılı bir yönetimin görev yaptığını ifade etti.

Buruk, Sivasspor taraftarının takımını sonuna kadar desteklediğini dile getirerek, "Tekrar bir arada, birlik olma zamanı. Bu zor süreçten hep beraber çıkacağız. Hem şehrimiz hem yönetimimiz hem futbolcularımız hem bizler en iyisini yapıp, içinde olduğumuz kötü durumdan çıkacağız" diye konuştu.

Ligde iki gün sonra Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatan Buruk, şunları kaydetti:

"Hiçbir bahaneye sığınmadan Bursa deplasmanında kazanmak için ne gerekirse yapacağız. İyi bir kadroya sahibiz ama sıkıntılı olan bölgeler var. Forvet hattına baktığınızda sakatlık ve kadro dışı olan oyuncular bulunuyor. Kadro dışı kalan oyuncularla ilgili de kulübün değerleri her şeyin üstündedir. Bu değerlere uymayan hangi oyuncu olursa olsun kulübün içinde olmayacak. Yönetimin aldığı bir karar var, o karar devam edecek. O anlamda stoper ve forvet hattında sıkıntılarımız var ama hiçbir şey bizim için problem değil. Bunları bahane edecek durumda değiliz. Çıkıp en iyisini yapacağız. Geçen sezon Gaziantepspor'da iyi bir çıkış yakaladığımızı düşünüyorum, bu sene de burada bunu sürdürmek gerekiyor. Çalışmak gerekiyor. Biz çalışmaya geldik."

Buruk, sözleşmesinin sezon sonuna kadar olduğunu da sözlerine ekledi.