Karaman’da düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar ve Gençler Kros İl birinciliği müsabakalarına Yıldız erkekler, Yıldız kızlar, Genç kızlar ve Genç erkekler kategorilerinde yapılan yarışmalarda toplam 125 sporcu mücadele etti. Genç erkekler 5000 metrede, Genç kızlar, Yıldız erkekler ve Yıldız kızlar ise 3000 metrede yarıştı.

Soğuk bir havada zorlu ve çekişmeli geçen yarışlar sonunda Yıldız kızlar kategorisinde Dudu Yılmaz birinci, Sakine Tutar ikinci, Özgül Göbel üçüncü, Zeynepsu Tonkut dördüncü. Yıldız erkekler kategorisinde Furkan Yandı birinci, Mustafa Talaş ikinci, Mehmetcan Tonkut üçüncü, Tolgahan Topal dördüncü. Genç kızlar kategorisinde Derya Ateşli birinci, Azize Gedikli ikinci, Ezgi Karademir üçüncü, Eda Karademir dördüncü. Genç erkekler kategorisinde ise, Berat Ergil birinci, M.Celil Durmaz ikinci, Yasin Akçakaya üçüncü, Mahmut Göksel ise dördüncü olan sporcular oldu.

Dereceye giren takımlar ise Yıldız kızlar kategorisinde Yavuz Sultan Selim Ortaokulu birinci, Yunus Emre Ortaokulu ikinci, İstiklal Ortaokulu üçüncü, Göktepe Ortaokulu dördüncü. Yıldız erkekler kategorisinde Sabiha Gökçen Ortaokulu birinci, Yunus Emre Ortaokulu ikinci, Bifa Ortaokulu üçüncü, İbrahim Bey Ortaokulu dördüncü. Genç kızlar kategorisinde Spor Lisesi birinci, Ermenek Hasan Kalan Anadolu Lisesi ikinci, Ayrancı ÇPL üçüncü, Fatih Anadolu Lisesi dördüncü. Genç erkekler kategorisinde Ermenek Hasan Kalan Anadolu Lisesi birinci, Spor Lisesi ikinci, Yunus Emre ÇPL üçüncü, Bifa Anadolu Lisesi ise dördüncü olan takımlar oldu.

Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara ve takımları kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Okul Sporları Tertip Komitesi Üyesi Yaşar Çalışkan, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Antrenörler tarafından verildi.

Okul Sporları kros müsabakalarına katılımın fazla olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;" Düzenlenen kros müsabakalarında dereceye giren tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. İl Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporcularımız grup müsabakalarında ilimizi temsil edeceklerdir. Dereceye giren sporcularımıza katılacakları müsabakalarda başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.