Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 34 ilden 100 takım ve 511 sporcunun yarıştığı Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği yarışmaları düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. 6 tur süren mücadele sonunda Yıldızlar Genelde, Yıldızlar Kızlarda, Gençler Genelde ve Gençler Kızlarda ise şampiyonluğa uzanan takımlar oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ve Türkiye İş Bankasının destekleri ile organize edilen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği, 13 Haziran 2019 tarihinde Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.

Türkiye Birinciliği sonunda; Yıldızlar Genelde 1. Özel Yakacık Balkanlar Ortaokulu (İstanbul) 2. Sıdıka Çalışkan Ortaokulu (Denizli) 3. Mustafa Kemal Ortaokulu, (Düzce) 4. Bahçeşehir Koleji Ortaokulu (Ankara);

Yıldızlar Kızlarda 1. Cevatpaşa Ortaokulu (Çanakkale) 2. Özel Isparta Doğa Ortaokulu (Isparta) 3. Özel P.E.V. Ortaokulu (Denizli)  4. Kılıçarslan Ortaokulu (Samsun)

Gençler Genelde 1.Eyüp Aygar Fen Lisesi (Mersin) 2. İstanbul Lisesi (İstanbul) 3. Cağaloğlu Anadolu Lisesi (İstanbul) 4. Antalya Anadolu Lisesi (Antalya)

Gençler Kızlarda ise 1. Özel P.E.V. Amiroğlu Fen Lisesi (Denizli) 2. Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi (İstanbul) 3. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi (K.Maraş) 4. Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi (İstanbul) oldu.

Törende konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türk spor camiası ve Türk satranç ailesi olarak gurur dolu günler yaşadıklarını, genç millilerin Romanya’da gerçekleştirilen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda kazandıkları 8 madalya ve ülke şampiyonluğu ile tarihi bir zafere imza attıklarını katılımcılarla paylaştı.

Tulay konuşmasına şöyle devam etti, “ Ülkemizin gençleri, parlak zihinleri, yetenekli elleri ile çok önemli bir başarıya daha adımızı yazdırdık.  Avrupa Şampiyonluğu gibi önemli başarıya ulaşarak bizlere büyük bir onur ve ikinci bir bayram yaşatan sporcularımızı buradan tekrar kutluyor, gelecekteki şampiyonlarımızın bu salonu dolduran siz sporcularımız olmasını yürekten diliyorum.

Şimdi ise bambaşka bir heyecana, okullarımızı satranç coşkusu ile dolduran büyük bir mücadelenin finaline ortak oluyoruz. İllerimizde başlayan, bölgelerimizde devam eden ve burada finalini gerçekleştirdiğimiz Türkiye Birinciliği yarışını tamamlıyoruz hep birlikte. 34 ilden 100 takım ve 511 öğrencimiz centilmence ve dostça hamle yaptılar 6 tur boyunca. Takım ruhuyla, birlik ve beraberlik içinde geçen bir final heyecanı yaşattılar hepimize. Bu güzel ülkenin yarınları olan sizlerin şampiyonluk mücadelenize ortak olmaktan gurur duyduk, mutlu olduk. Yarışma süresince sadece sportif bir heyecan yaşamadık, Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen gezi ile kültürel hazinelerimizi de yolculuk ettik. Bildiğiniz gibi Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün faaliyeti olan bu yarışmayı, dört yıldır ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’nın destekleri ile gerçekleştiriyoruz.

Okullarımızın Türkiye Birinciliği heyecanını, bankamızın desteği, sizlere ve okullarınıza verdiği hediyelerle çok daha üst düzey bir şekilde gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

İllerde, bölgelerde ve finalde yarışan tüm sporculara ve onlara destek olan aile ve antrenörlerine teşekkür eden Tulay, derece elde eden takımları ve sporcularını da kutladı. Karaman’da geçirdikleri süre boyunca katılımcılara verdiği hediye ve ikramlar için,  satranç sporunu sahiplendiği ve kendilerini evlerinde hissettirdiği için Valiliğe, Karaman Belediyesine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Satranç İl Temsilcisine teşekkür eden Tulay, öğrencilerin satrançla daha fazla buluşmasını sağlayan TSF ana sponsoru Türkiye İş Bankasına da teşekkür ederek, yaptıkları yolculuğun uzun yıllar sürmesi dileklerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından, 4 kategoride ilk dört dereceyi elde eden takımlara kupa ve madalyanın yanı sıra Türkiye İş Bankası tarafından çeşitli teknolojik ödüller de verildi. Derece elde eden tüm takımların okullarına masaüstü bilgisayar, birinci olan takımların sporcularına dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü olan takımların sporcularına ipad, dördüncü olan takımların sporcularına ise tablet hediye edildi.

Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde dereceye giren takımlara ödülleri, Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkan V. Ercan Çalışkan, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Nuri Kılıç, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ümit Şifaver, Genel Sekteri Mehmet Sedat Fırat, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Birim Müdürü Müge Ören, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Federasyon Disiplin Kurulu Üyesi Celalettin Özcan ve Karaman Esnaf Odalar Birliği Genel Sekreteri Halil İbrahim İncekara tarafından verildi.