Okullar arası gençler (erkek-kız) atletizm il birinciliği yarışmaları 02-03 Nisan 2014 tarihleri arasında Süreyya Ayhan Atletizm Pistinde yapılan yarışmaların ardından sona erdi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul sporları İl Temsilciliği 2014 yılı faaliyet programında yer alan 'Okullar arası Gençler Kız-Erkek Atletizm İl Birinciliği müsabakaları' 02-03 Nisan 2014 tarihleri arasında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Süreyya Ayhan Atletizm Pistinde yapıldı.

Okulların zevkli ve çekişmeli mücadelelerine sahne olan yarışlara ilimiz okullarından toplam 90 öğrenci katıldı. Sporcular disk atma, cirit atma, 100 metre engelli, 300 metre engelli, gülle atma, bayrak yarışı gibi farklı kategorilerde il birinciliği için ter döktü. Atletizm il temsilcisi Murat Yurdadön konuşmasında, ‘’ Okulların atletizm sporuna gösterdikleri önemin kendini memnun ettiğini ifade eden Yurdadön, "Amacımız atletizmi alt yapıya yaymaktır. Bu tip müsabakalar sporcular açısından çok önemli. Hedefimiz, atletizm sporunu sevdirmek, tabana yaymak ve geliştirmektir.” diye konuştu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren okullara kupa ve madalyaları düzenlenen tören ile verilirken, yarışmalar sonunda başarı gösteren okullarımız il dışında yapılacak olan grup yarışmalarında ilimizi temsil etme hakkı elde etmişlerdir.

Zorlu geçen müsabakalar sonunda oluşan sıralama ise;

Erkekler

1. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi

2. Sarıveliler Yunus Emre Çok Programlı Lisesi

3. Bifa Anadolu Lisesi

Kızlar

1. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi

2. Nefise Sultan Kız Teknik ve Meslek Lisesi

3. Bifa Anadolu Lisesi