2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca sürecek okul sporları müsabakaları Yunus Emre Spor Salonu’nda okullararası gençler(kız-erkek) hentbol müsabakaları ile başladı. Kızlar ve erkekler kategorilerinde toplam 9 okul takımının yer aldığı müsabakalarda yaklaşık 108 öğrenci il birinciliği için mücadele edecek.

Yunus Emre Spor Salonu’nda kızlar kategorisinde gerçekleştirilen ilk gün karşılaşmalarında Larende Anadolu Lisesi, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi ve Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi karşı karşıya geldi. Günün ilk karşılaşması Larende Anadolu Lisesi ile Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi arasında oynandı. Okul sporlarının ilk karşılaşması olan mücadelede Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi grubunun ilk maçında Larende Anadolu Lisesini 19-6’lık skorla geçti. Günün ikinci karşılaşmasında ise Fatih Anadolu Lisesi ve Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi arasında oynandı. Çekişmeli geçen müsabakada N. Sultan Kız Meslek Lisesi rakibi Fatih Anadolu Lisesini 14-13’lük sayı ile yenmesini bildi.

Karaman’ı spor altyapısı açısından ileriye taşımak istediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “ Okul sporları müsabakalarında öğrencilerimiz hem eğitim hem de spor etkinliğini bir arada yapma fırsatı buluyor. En büyük amaçlarımızdan biri de Karaman’ımızı spor alt yapısı olarak Türkiye genelinde önemli şehirlerden biri haline getirmek. Bu yüzden mevcut tesislerimiz ve yapımı devam eden tesislerimi en etkin bir şekilde kullanarak öğrencilerimize en iyi spor ortamını sağlamak.  Okul sporları ve gençlik merkezi faaliyetlerimizle gençlerimizin akademik başarılarının yanı sıra, sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerine de katılımlarını sağlayarak kendilerini geliştirme fırsatı sunuyoruz. 2017-2018 okul sporları müsabakalarında tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Yunus Emre Spor Salonu’nda başlayan okullar arası gençler hentbol müsabakaları Spor Lisesi, Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi, Larende Anadolu Lisesi ve    Fatih Anadolu Lisesi takımları arasında oynanacak ikinci gün karşılaşmaları ile devam edecek.