KARAMANOĞLU Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri tarafından, spor tarihi ve olimpizm dersi kapsamında düzenlenen “Geçmişten Günümüze Olimpiyat Oyunları Günleri” başladı.
Olimpiyat Oyunları Günleri çerçevesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda öğrenim gören toplam 90 öğrenci Üniversitenin Yunus Emre Yerleşkesi’nde olimpiyat koşusuna katıldı. KMÜ’lü öğrenciler Yeni Giriş Kapısından başlayan koşuda yaklaşık 2.5 kilometrelik bir mesafe kat ederek yarışmayı BESYO Spor Salonu’nda noktaladı.
Olimpiyat koşusunda erkekler kategorisinde birinciliği Ali Mansuroğlu elde ederken,  Mesut Oğurlu ikinci ve Resul Örgen üçüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise Figen Aşık birincilik ipini göğüsledi.  Ayşegül Çelik ikinci ve Çiğdem Şenal üçüncü sırada yer aldı.
Dersin sorumlu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Murat Tekin yaptığı açıklamada geçmişte yapılan olimpiyat oyunları ile modern zamanda yapılan olimpiyat oyunları arasında bir köprü oluşturmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirterek; ”Sporun bir tutku, bir zindelik, bir başarı ve bir rekabet gücü olduğunu ortaya çıkarmak çabası içindeyiz.“ dedi.