Beyninde tümör bulunan ve ölümü bekleyen Amerikalı genç öğrenci Lauren Hill, kolej liginde basketbol maçına çıkma hayalini gerçekleştirdi.

Amerika’da yaşayan 19 yaşındaki Lauren Hill, beyninde bulunan tümör nedeniyle tedavi görüyordu. Ameliyatının imkansız olduğunu öğrenen genç kız, kolej liginde basketbol maçına çıkma hayalini Mount Saint Joseph yönetimine bildirdi. 19 yaşındaki Lauren Hill, hastalığı sebebiyle ölümü beklediğini ve son isteğinin ölmeden önce basketbol maçı oynamak olduğunu söyledi. Yetkililer, NCAA 3. Ligi’nde Mount Saint Joseph’in Hiram College ile oynayacağı maç için NCAA yönetimi ile görüşerek, genç kızın son hayalini gerçekleştirmesi için fırsat tanıtı.

Hayali olan basketbol maçına takımla birlikte binlerce kişi önünde çıkan Lauren Hill, 22 numaralı formasıyla 47 saniye oyunda kalarak 4 sayı kaydetti. Maçta arkadaşlarının ve seyircinin büyük desteğini alan Hill, attığı basket sonrası takım arkadaşları tarafından omuzlara alındı. Çok mutlu olduğunu ve tribünlerin coşkusunu hissetmenin müthiş bir duygu olduğunu belirten Hill, herkese teşekkür etti.

Sosyal medyada adına açılan ‘hashtag’le büyük destek toplayan Amerikalı genç kız, Amerikan basınında da manşetlere taşındı.