Türkiye Atletizm Federasyonun faaliyet takviminde yer alan Spor Toto U16 Atletizm Kulüpler Türkiye Şampiyonası 5-6 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de gerçekleştirildi. Şampiyonada erkekler kategorisinde 11 takım şampiyon olabilmek için mücadele etti.

ENKA Spor Kulübü adına yarışan Atletizm Sporcu Eğitim Merkezi bünyesindeki Görkem Arıkan, ilimizi gururla temsil etti. Arıkan, katıldığı şampiyonada 1.84’lük atlayışıyla büyük bir başarıya daha imzasını attı.  

2019 yılında başladığı atletizm sporunda elde ettiği ilk başarının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Sporcu Eğitim Merkezinde yerini aldığını ve büyük desteklere sahip olduğunu aktaran Arıkan, başarısıyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada: “İlk aldığım başarının ardından spor hayatım tamamen şekillenmeye başlarken her sezon sonunda kendi yaş grubumda en iyi derecelere sahip oldum. Elde ettiğim başarılarla birlikte motive oldum. İllaki düştüğüm zamanlar oluyordu ve antrenörüm Melihşah Katman’ın bir sözü beni aslında daha da kamçılıyordu, o söz ise “Bir memleketin hayalleri var omuzlarımızda” sözüydü. Bir yandan zaman hızla geçerken diğer yandan başarıdan başarıya koştum. Her sporcunun hayali olan büyük bir kulüpte sporcu olmak vardır. Benim ise hayalim hocamın her zaman bahsettiği ENKA Spor Kulübü oldu. Her daim desteklerini benden esirgemediler ve bende elimden geleni yaparak başarılı olmaya çalıştım. Denizli’den önceki yarışmalarda bir gün TOHM barajını atlamak için mücadele ettik, yerken içerken uyurken hep o hayali kurdum ve Denizli’ye yola çıktı. Bu kez başaracağımıza her şeyimizle inandık. Yarışmadan önceki gece hocamla konuştuğumda yarın bu dereceyi atlayacağımı öyle inanarak söyledim ve anneme bir not ile mesaj attım 1.84 atlayacağım diyerek yarış saatini bekledim. Yarışma günü benim için yeni bir hayatın başlayacağını düşünerek 1.60’dan başlayan yarışma da birinci hakkımda faul yaptım ve Melihşah hocam ile göz göze geldiğimde kendime geldiğimi hissettim ve sonrasında 1.60, 1.63, 1.66, 1.69, 1.72, 1.75, 1.78, 1.81 hatasız Atlayarak her şey yolunda gidiyordu. Çita artık 1.84’e geldiğin de tribünler beni destekliyor, hocam köşede merakla atlayışımı beklerken ilk hakkımda faul yaptım. Kısa bir süre kritik yaptıktan sonra ikinci hakkımda 1.84 atladım ve birinci hedefime ulaştım. İlk hocamla sarılarak gözyaşıma hâkim olamadım. Yarışma bittiğinde o başarma duygumuzun en üst sınırını yaşadım. Bu mutluluğuma ortak olan destek veren ENKA Spor kulübü Koordinatörümüz Ayşegül Baklacı’ya, Baş Antrenör Dursun Tepeyurt’a, Hasan Özbakır’ abime ve Enka Spor Kulübü ailesine çok teşekkür ediyorum. Her daim yanımızda olan Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze minnettarım. İlk günümden bugünüme ve sonrasında yanımda olacaklarına sonsuz inandığım ailem ve antrenörüm idolüm Melihşah Katman’a çok teşekkür ederim. Hedeflerimize ulaşabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü Bir memleketin hayalleri var omuzlarımızda… ENKA Spor kulübü ailesinin içerisinde olup bu duyguyu yaşadığımız için çok mutlu olduk. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” ifadelerine yer verdi.