İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımının UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda yarın Portekiz'in Braga takımıyla yapacağı karşılaşmanın iki ekip için de zorlu geçeceğini söyledi.

Pereira, karşılaşma öncesi Ülker Stadı'nda Robin van Persie ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Braga'nın kalitesini iyi bildiğini ve bu bilinçle takımının sahaya çıkacağını vurgulayarak, "Kesinlikle harika bir atmosfer olacak. Mücadeleci ve çekişmeli bir maç olacak ama iyi bir sonuç almayı hedefliyoruz. Tur açısından öne geçmemizi sağlayacak bir sonuç almak istiyoruz" dedi.

Türkiye'de Portekiz ligi ile ilgili olarak genelde Porto, Benfica ve Sporting Lizbon gibi üç büyük takımın bilindiğine dikkati çeken Portekizli çalıştırıcı, "Yarın karşılaşacağımız Braga'yı çok iyi tanıyorum. Son yıllarda kendini geliştirmiş bir takımla karşılaşacağız. Avrupa Ligi'nde final oynamış, Portekiz liginde son haftalara kadar mücadelesini sürdürmüş bir takımla karşılaşacağız. Kaliteli oyunculardan kurulu, iyi organize olan bir takımla oynayacağız" diye konuştu.

Braga'nın üç büyük kulüple başa baş mücadele edebilen bir takım olduğunu belirten Pereira, "Belki Türk taraftarların yarın görecekleri Braga şaşırtabilir. Ama beni kesinlikle şaşırtmayacak" dedi.

Vitor Pereira, Fenerbahçe'nin yarınki maçta favori olup olmadığı sorusunu, "Braga, mücadeleci ve iyi olduğu için geldi. Çekişmeli karşılaşma izleyeceğiz. Favori sahadaki futbolla anlaşılır" diye yanıtladı.