Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takım kampı Ordu’da yapılıyor.

1-12 Kasım tarihleri arasında Ordu’da yapılan kamp Japonya’da yapılacak olan dünya şampiyonasına hazırlık amacı taşıyor. Milli takımda yer alan Ordulu sporcu Vedat Yavuz’un da yer aldığı kamp programı çerçevesinde takım antrenmanlarını Durugöl Tesisleri’nde sürdürüyor. 13-26 Kasım’da Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılacak olan dünya şampiyonasında 12 ülke mücadele edecek. Türkiye futbol takımı finalde oynamak için plan yapıyor.

FUTBOLCULAR HEDEFE KİLİTLENMİŞ

Görme Engelli Futbol Takımı’nın Ankaralı oyuncusu Celal Çoban, hedeflerinin final olduğunu söyledi.

Çoban, "Elimizden gelenin en iyisini sahada vermeye çalışıyoruz. Bir kaç eksikliğimiz var onları gidermeye çalışıyoruz. Onları hocalarımızla gidereceğiz. Güçlenerek Japonya Tokyo Dünya kupası karşılaşmalarına katılacağız. Elimizden geleni yapıyoruz. Biz geçen sene Avrupa şampiyonasında 3. olduk. Bu yılda Dünya kupasında öncelikli olarak gruptan çıkarak en üst noktaya çıkmak istiyoruz. En büyük hedefimiz şampiyonluk" dedi.

ORDULU VEDAT’TA TAKIMDA

Ordu’nun gururu Vedat Yavuz da milli takımda yer alıyor. Ordu’nun ikliminin Japonya ile benzerliğinden dolayı milli takımın Ordu’ya geldiğini söyleyen Yavuz, "Japonya için son kampımızı Ordu’da yapıyoruz. Japonya ile ikliminin birbirine yakın olması nedeniyle Ordu tercih edildi. Zorlu bir grupta mücadele ediyoruz. Brezilya ve Çin gibi iyi takımlarla mücadele edeceğiz. Biz bu gruptan sürpriz olarak çıkacağız. Hedefimiz ilk 3’e girmek olacaktır. Uzun zamandır çalışıyoruz. Güç arttırıp, tekniğimizi arttırma çalışması gerçekleştiriyoruz. Dünya ortalamasında teknik olarak en iyi takımlardan birisiyiz. Burada çok iyi şekilde döneceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

ŞAMPİYONA 13 KASIMDA BAŞLIYOR

Şampiyonanın 13-26 Kasım da Japonya’da yapılacağını söyleyen Teknik Direktör Serkan Gümüş, "13-26 Kasım Japonya’da yapılacak olan dünya şampiyonasında 12 ülke mücadele edecek. Japonya’da yapılacak olan dünya kupası hazırlık kampımız sürüyor. Sabah ve akşam olmak üzere çift idman ile hazırlıklarımı sürüyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Amacımız bu ülkeyi, Türk milletini, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmenin çabası içerisindeyiz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Antrenörlerimiz ve futbolcularımızın gayretleri ile çalışmalar sürüyor" şeklinde konuştu.

Gümüş takımın hedefinin Final olduğunu ifade ederek, "Hedefimiz ilk 4’te yer alarak final oynamak. Daha önce amatörce yapılan B1 ligi artık amatörce yapılıyor. Herkesin desteğini istiyoruz. Desteğe çok ihtiyacımız var. Hepsi çok iyi ve yetenekli çocuklar" ifadelerini kullandı.

Avrupa’dan 3, toplamda 12 ülkenin katıldığı dünya şampiyonasında milliler, son olimpiyat şampiyonu Brezilya, Çin ve Kolombiya ile birlikte B Grubu’nda mücadele edecek.

Görme Engelliler Futbol Milli Takımı, ilk kez katılacağı Görme Engelliler Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını geçen yıl, İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’ndaki son maçında İngiltere’yi 1-0 mağlup edip Avrupa üçüncülüğünü elde ederek kazanmıştı.