Orduspor Kulübü, Çarşamba günü oynanan Orduspor-Fortuna Klaipeda maçında olumsuz tezahürat yapan taraftarlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

FIBA Kadınlar Eurocup C Grubu maçında Çarşamba günü Litvanya temsilcisi Fortuna Klaipeda’yı konuk eden Orduspor, rakibini 94-69 mağlup etmişti. Orduspor Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, karşılaşmada olumsuz tezahüratta bulunan taraftarlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

"TARİHİ BAŞARIYI GÖLGELEMEYE ÇALIŞTILAR"

Kulüp sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"48 yıllık köklü bir tarihi bulunan kulübümüz geçtiğimiz Çarşamba günü tarihi bir başarıya daha imza atmış ve Orduspor Kadın Basketbol Takımımız, Ordu’da konuk ettiği Litvanya temsilcisi Fortuna Klaipeda’yı Euro Cup grup maçında 94-69 mağlup etmeyi başarmıştır. 35 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa arenasında mücadele eden Orduspor’umuzun bu tarihi başarısı bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Ancak bu tarihi başarının elde edildiği karşılaşmada kendini bilmez bazı kişiler, bu mutluluğa ortak olmak yerine bilinçli olarak bu tarihi başarıyı gölgelemeye çalışmış, kendi çıkarlarını ön planda tutarak kulübümüzü ve yönetim kurulumuzu hedef almıştır.

"YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI"

İlk kez Avrupa kupasında mücadele eden Orduspor Kadın Basketbol takımımızın Fortuna Klaipeda ile oynadığı Euro Cup mücadelesinde Orduspor ile alakası olmayan, Ordululuk bilincinden uzak kendini bilmez 9-10 kişilik bir grup takımımız önde iken olumsuz tezahüratlarda bulunmuşlardır. Orduspor taraftarları ile ilgisi olmayan kişileri bir araya toplayarak talimatla yönetim kurulumuz aleyhinde tezahüratlar yaptıranların ve elde edilen bu başarıyı gölgelemek için var gücüyle çalışanların kim olduğu kulübümüz tarafından gayet iyi bilinmektedir. Kişisel çıkarlarını ön planda tutarak böyle bir tarihi karşılaşmada bu tip çirkin davranışlarda bulunanlarla ilgili olarak kulübümüz 6222 sayılı ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’ kapsamında gerekli hukuki başvuruları yaparak yasal işlemleri başlatmıştır. Bilinmesini isteriz ki, Orduspor Yönetim Kurulu olarak futbol takımımızı bulunduğu yerden kurtarmak, basketbol takımımızın başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için gerçek Orduspor taraftarlarının desteği ile var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kamuoyuna duyurulur."