PTT 1. Lig’in dibine demir atan Orduspor, 11 haftada 5 teknik direktör değiştirerek ilginç bir rekorun sahibi oldu.

Geçen sezon kısıtlı kadrosuyla Süper Lig’i son maça kadar kovalayan Orduspor, bu sezon adeta dökülüyor. 11 maçta sadece 1 galibiyet, 1 beraberlikle sadece 4 puan alabilen Orduspor, 11 haftada 5 teknik direktör değiştirerek ilginç bir rekorun sahibi oldu.

Sezona Fikret Yılmaz ile başlayan mor-beyazlı takım, 4 maçta sadece 1 galibiyet aldı. Başarısız sonuçların ardından Fikret Yılmaz istifa edince yerine gelen Erkan Sözeri takımla sadece bir maça çıkarak beraberlik aldı. Ancak Erkan Sözeri, peşinatını alamadığını söyleyip istifa edince Orduspor yine hocasız kaldı. Bunun üzerine Erkan Sözeri’nin yardımcılığını yapan Sebahattin Akbayrak, 6. haftadaki Şanlıurfaspor, 7. haftadaki Osmanlıspor ve 8. haftadaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarına takımın teknik sorumlusu olarak çıktı. Ancak bu 3 maçtan da yenilgi alınınca Orduspor yönetimi bu kez takımın başına Levent Devrim’i getirdi.

Levent Devrim 9. haftadaki Manisaspor ve 10. haftadaki Samsunspor maçlarından yenilgi ile ayrılınca görevinden istifa etti. Bunun üzerine geçen hafta yapılan Adana Demirspor maçına altyapı sorumlusu Ali Şahin ile çıkan Orduspor, 11 haftada 5 teknik adamla çalıştı. Orduspor son olarak Trabzonspor’un eski teknik direktörü Ziya Doğan’ı takımın başına getirerek daha sezonun ilk yarısı bitmeden 6. teknik direktörü ile anlaştı.

Mor-beyazlı takım, 11 maçta topladığı 4 puanla puan cetvelinin son sırasında yer alırken, rakip fileleri 7 kez havalandırdı, kalesinde ise 23 gol gördü. Averajı eksi 16 olan Orduspor, ligin şimdiye kadar en fazla gol yiyen, en az gol atan, en fazla mağlup olan ve en kötü averaja sahip takımı oldu.